Ανδρέα Τζέλλη, σε ευχαριστούμε για όλα!

Χρωστάμε πολλά στον Ανδρέα Τζέλλη! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ακεραιότητά του, την πίστη του πως θα κλείσουμε τους φασίστες φυλακή, την αγωνιστικότητα και την βροντερή φωνή του!

Με μεγάλη θλίψη και συντριβή, πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του Ανδρέα Τζέλλη, του αντιφασίστα δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, του ανθρώπου που πίστεψε περισσότερο από τον καθένα πως ο φασισμός θα νικηθεί σε δρόμους και σε αίθουσες! Κι είχε δίκιο! Και ο αγώνας του για να υπάρχει πολιτική αγωγή στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώθηκε με τον αγώνα του καθενός και της καθεμίας από εμάς!

Δεν συνηθίζω να θαυμάζω δικηγόρους κι είναι πολλές οι στιγμές που έχω νιώσει να ντρέπομαι που μοιράζομαι την ίδια ιδιότητα με ανθρώπους που καθόλου δεν τιμούν την ηθική της νομικής επιστήμης. Ο Τζέλλης λοιπόν ήταν  ένας από εκείνους που σε έκανε να πιστεύεις πως τίποτα δεν έχει χαθεί για τον κλάδο.

Οι αγορεύσεις του, για εμάς τους νεότερους – γιατί ήταν κι ο ίδιος ακόμη πολύ νέος κι αλίμονό σου αν του μιλούσες στον πληθυντικό- ήταν μεγάλο σχολείο. Η ευρυμάθεια και το σθένος του, το ήθος  και η συνέπειά του ήταν σπάνια. Δίδασκε τους απειρότερους και συνάμα τούς άκουγε και τους εμπιστευόταν.

Στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας Φύσσα από την αρχή ως το τέλος και έγινε μέλος της υπέροχης αυτής οικογένειας.

Το όνομά του έχει περάσει ήδη στην ιστορία! Τι κι αν δεν θα είναι κοντά μας στο Εφετείο, οι φασίστες τον έτρεμαν και θα τρέμουν ακόμη και τη μνήμη του. Κάπου εκεί σε μια γωνίτσα θα περιμένουμε να πεταχτεί να πει ένα από τα αστεία του και να σχολιάσει τα νέα του Παναθηναϊκου!

Αντίο Ανδρέα Τζέλλη, σε ευχαριστούμε για όλα!

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: