“Το κοινωνικό σύστημα πρέπει να αλλάξει, η Τουρκία πρέπει να γίνει παράδειγμα!” – Ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας με αφορμή την πανδημία στη χώρα

Δεν υπάρχει καλή ή κακή εκδοχή αυτού του συστήματος, δεν μπορεί να θεραπευτεί.

Τη δική του πρόταση καταθέτει το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας για μια διαφορετική κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, μετά την προφανή αποτυχία του καπιταλιστικού συστήματος ακόμα και σε ανεπτυγμένες χώρες να ελέγξει τα αποτελέσματα της πανδημίας. Στην ίδια την Τουρκία, τα κρούσματα είναι ήδη δεκάδες χιλιάδες, ενώ στους 1400 περίπου ανέρχονται οι νεκροί ως τώρα. Η κυβέρνηση Ερντογάν παίρνει αλλόκοτα μέτρα, χωρίς να επιβάλλει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, έχοντας κατά νου κυρίως τη διαφύλαξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, ενώ ανοίγει τις φυλακές μόνο για ένας μέρος των ποινικών, αλλά για κανέναν πολιτικό κρατούμενο. Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι κομμουνιστές της Τουρκίας καλούν το λαό σε συστράτευση, προτείνοντας δέκα σημεία τα οποία αποδεικνύουν την ανάγκη ανατροπής του καπιταλισμού και των δεινών που επιφέρει στο λαό:

Αυτό το κοινωνικό σύστημα πρέπει να αλλάξει, η Τουρκία πρέπει να γίνει παράδειγμα!

Η επιδημία αυτή ήταν η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το υπάρχον κοινωνικό σύστημα εξυπηρετεί απολύτως τα συμφέροντας μιας μικρής μειοψηφίας και οι βασικές ανάγκες, δικαιώματα, ελευθερίες της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας παραμελούνται. Οικονομικές κρίσεις, πόλεμοι έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας και προβλήματα όπως η ανεργία και η πείνα έχουν γίνει εφιάλτης που επηρεάζει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Δεν υπάρχει καλή ή κακή εκδοχή αυτού του συστήματος, δεν μπορεί να θεραπευτεί. Είναι φανερό ότι οι ΗΠΑ, που ορίζονται ως υπερδύναμη και η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Ιταλία, που επαινούνται ως ευρωπαϊκοί πολιτισμοί, έχουν πέσει στη διάρκεια της τελευταίας πανδημίας.

H Tουρκία πληρώνει επίσης το τίμημα για τη μη ανατροπή αυτού του συστήματος εκμετάλλευσης που δημιουργεί αντίδραση, σκοταδισμό, μισογυνισμό και αντιεπιστημονικότητα.

Δεν υπάρχει πια χρόνος. Πρέπει να κάνουμε τα βήματα για να απαλλαγούμε από αυτό το σύστημα που απειλεί όλη την ανθρωπότητα. Πρέπει να κάνουμε την Τουρκία παράδειγμα. Το ΤΚΡ ζητά την εξουσία για να δημιουργήσει ένα ισότιμο, δίκαιο, ελεύθερο κοινωνικό σύστημα. Και σε αυτό το σύστημα:

1.Κανείς δε θα εκμεταλλεύεται τον οποιονδήποτε

2.Η ανεργία θα εξαφανιστεί

3.Η υγεία και η εκπαίδευση θα είναι ισότιμες και δωρεάν για όλους.

4.Οι βασικές ανάγκες των πολιτών, η στέγαση, το νερό, η θέρμανση, το ρεύμα, η επικοινωνία και τα ΜΜΜ θα είναι δωρεάν.

5.Η κοινωνία θα οργανωθεί, η πολιτική θα σταματήσει να είναι το ενδιαφέρον μιας μειονότητας και όλοι οι πολίτες θα συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων.

6.Η θρησκεία και το κράτος θα διαχωριστούν.

7.Χάρη στον κεντρικό σχεδιασμό, οι πόροι της χώρας θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες και την ανάπτυξη της κοινωνίας, η βιομηχανία της χώρας θα γίνει δυνατή και αυτάρκης στον αγροτικό τομέα, τα φάρμακα, την άμυνα, η ξένη ενεργειακή εξάρτηση θα μειωθεί.

8.Η Τουρκία θα είναι ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο, ειρηνικό, αντιϊμπεριαλιστικό κράτος.

9.Θα πάψουν όλες οι διακρίσεις κατά των γυναικών και θα διασφαλιστεί η ισότητα όλων των πολιτών.

10.Θα δοθεί κάθε είδους υποστήριξη για επιστημονική δουλειά, πολιτιστικές δραστηριότητες και καλλιτεχνική δημιουργία.

Όταν αποτινάξουμε τις παρασιτικές εκμεταλλευτικές τάξεις από τους ώμους μας, όταν χρησιμοποιήσουμε τον πλούτο της όμορφης χώρας μας για όλη την κοινωνία, όχι για προσωπικά συμφέροντα, εύκολα θα πραγματοποιήσουμε αυτές τις δέκα προτάσεις. Αν θες μια τέτοια χώρα, μπες στις τάξεις του ΚΚ Τουρκίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: