“Τα σκουπίδια” του Γ. Ξανθούλη, η Κατιούσα στην πρεμιέρα του θεάτρου Από Κοινού

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου, κατηφορίσαμε για το θέατρο Από Κοινού στο Γκάζι, το οποίο ανοίγει για δεύτερη χρονιά την αυλή του στο κοινό, ανακαινισμένη, περιποιημένη κι ακόμη πιο φιλόξενη!

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου, κατηφορίσαμε για το θέατρο Από Κοινού στο Γκάζι, το οποίο ανοίγει για δεύτερη χρονιά την αυλή του στο κοινό, ανακαινισμένη, περιποιημένη κι ακόμη πιο φιλόξενη!

Το θέατρο λειτουργεί ακριβώς όπως το όνομά του, από κοινού και για το κοινό. Μπορεί την μπίρα σου στο μπαράκι του να στη δώσει ο πρωταγωνιστής της παράστασης πριν αυτή ξεκινήσει, διαφορετικά οι κοπέλες στο ταμείο και στο φουαγιέ νιώθεις πως είναι μέλη της παρέας σου, έχεις σε κάθε περίπτωση μπει σε ένα χώρο που θα μπορούσε να είναι το στέκι σου.

Η ομάδα του θεάτρου από Κοινού μας προσκαλεί σε μια βραδιά ξυπνήματος αναμνήσεων.

Τα Σκουπίδια επί σκηνής , τα χαμένα θέλω μιας κοινωνίας, τα πεταμένα συναισθήματα, τα όνειρα που μείνανε στο ράφι . Το έργο του Γιάννη Ξανθούλη, είναι ένα κλασικό πια αριστούργημα, ένα κείμενο με επιθεωρησιακή δομή που προκαλεί ταυτόχρονα γέλιο και συγκίνηση. Ο χρόνος εξέλιξης είναι το σήμερα, η σύγχρονη ζωή, με τους παλαβούς της ρυθμούς, την απέραντη μοναξιά και την απομόνωση. Τόση εξέλιξη και οι άνθρωποι μόνοι. “Πολύς κόσμος έχει πετάξει τα όνειρά του σε αποφάγια με φαγητό”, όπως λέει χαρακτηριστικά ένας από τους πρωταγωνιστές.

Οι ήρωες ίδιοι και διαφορετικοί, έχουν να διηγηθούν μια ιστορία. Εικόνες κι αυτοί της κοινωνίας, μια κοινωνίας που τους εκβίασε τα όνειρα και τα παγίδευσε σε ένα κάδο. Ο Οδυσσέας ο Κλέφτης, ο Σερβιτόρος Μανίτσας, ο Θυρωρός της Οδού Σκουφά, η Νοσοκόμα Σάντα Ζουμπουλιά, η καθαρίστρια, η Βασιλική Μετατρούλου, η Σοφοκλίτσα Μπόνγκου , η Βασίλισσα των Εξαρχείων, ζωντανεύουν τους ανθρώπους που ξέρουμε, σατιρίζουν και σχολιάζουν το σήμερα. Είναι άνθρωποι της βιοπάλης, παρίες ή άνθρωποι που ωθήθηκαν να επιλέξουν μια ζωή κι ένα ρόλο επειδή “ευεργετήθηκαν” από την άρχουσα τάξη. Τόπος τέλεσης, μια χώρα πρωινή, βραδινή, μια χώρα του ονείρου…

Η σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη δίνει μια εντελώς διαφορετική πνοή στο κείμενο.

Η κλασικά εξαιρετική Ελένη Γερασιμίδου, έχει στιγμές απολαυστικές, με δική μας αγαπημένη τη μητέρα του θυρωρού και πολλές στιγμές αυτοσχεδιασμού.

Η ίδια δήλωσε στην Κατιούσα: “Κάναμε την πρεμιέρα των Σκουπιδιών, ενός έργου επίκαιρου, γιατί είναι τα όνειρά μας που πετάχτηκαν στα σκουπίδια. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το σκηνοθέτη μας Κοραή Δαμάτη και τον Φίλιππο Παχνιστή για την ξεχωρισή μουσική και τις χορογραφίες. Η φωνή αφήγησης είναι της αγαπημένης Νικολέττας Βλαβιανού. Το παρουσιάζουμε στην αυλή μας και σας περιμένουμε να έρθετε, γιατί τα όνειρά μας δεν πρέπει να τα πετάμε στα σκουπίδια”.

Θα ήταν παράλειψή μας να μη σχολιάσουμε τη φρεσκάδα της παρουσίας των Άκη Σιδέρη και Αγγελικής Ξένου

Καθώς και την ερμηνεία του Αντώνη Ξένου, τον οποίο εμείς ξεχωρίσαμε στο ρόλο του Θυρωρού.

Να πάτε να το δείτε, μην ξεχάσετε να ζητήσετε τις μπίρες και τα αναψυκτικά σας από το μπαράκι του θεάτρου, καθώς ο χώρος θυμίζει θερινό σινεμά.

Είσοδος (με αναψυκτικό ή μπύρα): 12 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό, ανεργίας, ΑμΕΑ, άνω των 65 ετών)

Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21.15

«Από Κοινού» Θέατρο, Ευπρατριδών 4, Γκάζι

Τηλέφωνο 211 4057249

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Μουσική: Φίλιππος Παχνιστής

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Άκης Σιδέρης, Αγγελική Ξένου, στη φωνή η Νικολέττα Βλαβιανού.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: