Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη: «Στη χώρα των αθώων»

“Κάτι τραγούδια από φίλους-με φίλους- για φίλους. Λόγια του Μάνου Ελευθερίου, του Άλκη Αλκαίου, του Οδυσσέα Ιωάννου και του Μίλτου Πασχαλίδη. Μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου, του Μίλτου Πασχαλίδη και ένα παλιό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα…”

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη με τίτλο “Στη χώρα των αθώων”. Η ονομασία του δίσκου προέκυψε από το ποίημα που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου όταν πληροφορήθηκε, με συντριβή, τον άδικο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Μίλτο Πασχαλίδη και του το απήγγειλε, παρακινώντας τον να το μελοποιήσει. Όπως σημειώνει ο Μίλτος στο σημείωμα του δίσκου, «μόλις το είχε ολοκληρώσει και έτρεμε η φωνή του, είχε ακόμα την ταραχή της γέννας».

Ο δίσκος «Στη χώρα των αθώων» είναι ένα μουσικό έργο, βαθιά πολιτικό και ανθρώπινο «που στηρίζεται στην ιδέα της χώρας των αθώων». Είναι μια υπόθεση μεταξύ φίλων, φίλων αγαπημένων παρόντων και απόντων που στην ουσία παραμένουν ενωμένοι με χίλιους τρόπους.

Ο ίδιος ο τραγουδοποιός δίνει εν συντομία το στίγμα του δίσκου:

«Στη χώρα των αθώων»
Σ΄ αυτό τον τόπο που ποτέ δεν έφταιξε κανείς για τίποτα.
Κάτι τραγούδια από φίλους-με φίλους- για φίλους.
Λόγια του Μάνου Ελευθερίου, του Άλκη Αλκαίου, του Οδυσσέα Ιωάννου και του Μίλτου Πασχαλίδη.
Μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου, του Μίλτου Πασχαλίδη και ένα παλιό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Τραγουδούν «αθώοι» παρέα με το Μίλτο: ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Φοίβος Δεληβοριάς.
«Ένοχος»: ο Γιώργος Νταλάρας- ο μόνος που φταίει πάντοτε και για τα πάντα.

Καλή ακρόαση παίδες!

 

Για την δύσκολη χρονική συγκυρία που συνέπεσε με την κυκλοφορία του δίσκου, ο Μίλτος Πασχαλίδης σημειώνει:

«Προβληματίστηκα λίγο για το αν θα πρέπει να προχωρήσουμε στην έκδοση του νέου βιβλίου- cd την παρούσα στιγμή. Ύστερα σκέφτηκα ότι μπορεί προσωρινά να μένουμε σπίτι, αλλά η ζωή δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματάει. Και, ευτυχώς, η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε παρέα έστω κι από απόσταση. Έτσι, από σήμερα όλα τα καινούργια τραγούδια θα είναι διαθέσιμα στο Youtube και στις άλλες ψηφιακές πλατφόρμες και το βιβλίο- cd θα μπορείτε να το παραγγείλετε online. Καλώς ήρθατε στη «Χώρα των αθώων». Καλή ακρόαση και καλή ανάγνωση!Και καλή μας αντάμωση όταν κοπάσει λίγο ετούτη η μπόρα.» 

Το album κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε δύο εκδόσεις, την απλή που περιλαμβάνει το cd και τους στίχους και την Limited που συνοδεύεται από πολυσέλιδο βιβλίο, το οποίο περιέχει κείμενα του Μίλτου Πασχαλίδη σχετικά με το ιστορικό της δημιουργίας όλων των τραγουδιών, τους στίχους καθώς και φωτογραφικό υλικό από το στούντιο.

Στο album περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και μια από τις τελευταίες ηχογραφήσεις του αγαπημένου Θάνου Μικρούτσικου το «Δεν είναι μόδα πια τα γκρι» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και δική του μουσική.

 

Δείτε ακόμα:

«Αθώοι όλοι. Σε μια χώρα των αθώων…» – Τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τον Μάνο Ελευθερίου και τον Μίλτο Πασχαλίδη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: