«Ο όρκος» του Μιχαήλ Τσιαουρέλι – Για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες, από τις 29 Ιούλη (Trailer)

Ο Στάλιν ανεβαίνει στο βάθρο και ορκίζεται πίστη στις αρχές του Λένιν, καλεί όλους τους λαούς της Σοβιετικής Ένωσης να δεσμευτούν να διατηρήσουν την κληρονομιά του. Η ταινία απέσπασε Χρυσό Μετάλλιο IFF Φεστιβάλ Βενετίας (1946) και Βραβείο Στάλιν, 1ου βαθμού (1947)

«O όρκος» του Μιχαήλ Τσιαουρέλι (1946)

Χρυσό Μετάλλιο IFF Φεστιβάλ Βενετίας 1946 – Βραβείο Στάλιν, 1ου βαθμού 1947

Για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες από τη New Star (από τις 29 Ιούλη 2021)

Το χειμώνα του 1924, ο μπολσεβίκος Στέπαν Πέτροφ με τη σύζυγό του Βαρβάρα και την κόρη του Όλγα πηγαίνουν στη Μόσχα για να παραδώσουν μια επιστολή από τους συμπατριώτες τους στον Λένιν. Στη στέπα, τους επιτέθηκε μια συμμορία κουλάκων. Ο Στέπαν πεθαίνει, η Βαρβάρα και η κόρη της συνεχίζουν μόνοι τους. Φτάνουν στο Γκόρκι, όπου μαθαίνουν για το θάνατο του Λένιν. Οι ήρωες πηγαίνουν στην Κόκκινη Πλατεία.

Ο Στάλιν ανεβαίνει στο βάθρο και ορκίζεται πίστη στις αρχές του Λένιν. Ο Στάλιν, που θρηνεί το θάνατο του δασκάλου του, καλεί όλους τους λαούς της Σοβιετικής Ένωσης να δεσμευτούν να διατηρήσουν την κληρονομιά του. Οι άνθρωποι ορκίζονται  να παραμείνουν πιστοί στις ιδέες της επανάστασης και του Λενινισμού.

Η Βαρβάρα Πέτροβα του δίνει το  γράμμα που προοριζόταν για τον Λένιν.

Ο Στάλιν εισάγει την ταχεία και εκτεταμένη εκβιομηχάνιση της χώρας στην ταινία που απεικονίζεται στο παράδειγμα του Tsaritsyn – μετονομάστηκε Stalingrad – και του εργοστασίου τρακτέρ που χτίστηκε εκεί. Οι πολίτες της ΕΣΣΔ αρχίζουν γρήγορα να ζουν σε ευημερία. Η ζωή τους, ωστόσο, διακόπηκε από το ξέσπασμα του πολέμου.

Όταν ξεκινά ο πόλεμος, η Βαρβάρα θα στείλει τα παιδιά της για να υπερασπιστούν την Πατρίδα.

Μετά τον πόλεμο, κάτω από τις καμάρες του παλατιού Georgievsky, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της με τον Στάλιν…

Δείτε το trailer της ταινίας:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: