«Η σημασία του έργου των Grup Yorum, ο ρόλος της στρατευμένης τέχνης στο σήμερα» – Ανοιχτή συζήτηση… μετά μουσικής

“Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η ιστορία του συγκροτήματος από εμάς τους ίδιους, οι λόγοι και οι συνθήκες που οδήγησαν στη δημιουργία του 34 χρόνια πριν, το περιεχόμενο του έργου μας, υποστήριξη και το αντίκρισμα που έχουν οι Grup Yorum στους λαούς και στον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας, -η επιλογή της ΜΑΚΡΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ.”

Οι Grup Yorum είναι μουσικό συγκρότημα που παράγει τέχνη στρατευμένη ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, και γι’ αυτό διώκεται από την κυβέρνηση της Τουρκίας, που απαγορεύει τις συναυλίες του και βασανίζει μέλη του στις φυλακές όπου κρατούνται. Έξι μέλη των Grup Yorum έχουν επικηρυχτεί ως τρομοκράτες, ενώ άλλα τρία μέλη τους που βρίσκονται στη φυλακή, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τον περασμένο Μάη, διεκδικώντας την ελευθερία τους.

Μέλη του συγκροτήματος που βρίσκονται στην Ελλάδα καλούν σε ανοιχτή συζήτηση-εκδήλωση την Τετάρτη 16 του Οκτώβρη, στο Πολυτεχνείο (Κτίριο Γκίνη), στις 8 το βράδυ. Το θέμα της συζήτησης είναι “Η σημασία του έργου των Grup Yorum, ο ρόλος της στρατευμένης τέχνης στο σήμερα”. Στο κάλεσμά τους στην εκδήλωση οι Grup Yorum αναφέρουν:

«Η ποίηση πρέπει να ‘ναι
ένας οδηγός μάχης κι ευτυχίας
ένα όπλο στα χέρια του λαϊκού αγωνιστή
μια σημαία στα χέρια της ελευθερίας»

Γιάννης Ρίτσος, “Οι γειτονιές του κόσμου”

Καλούμε μουσικούς, ηθοποιούς, ποιητές, ζωγράφους, φίλους της τέχνης, εργάτριες και εργάτες στον κόσμο του θεάματος-ακροάματος, καλλιτεχνικούς παιδαγωγούς, μουσικολόγους, θεατρολόγους, εικαστικούς, συντρόφισσες και συντρόφους να γνωριστούμε και να κουβεντιάσουμε για τη σημασία της πολιτικής-στρατευμένης τέχνης στο σήμερα και τον ρόλο του κοινωνικού καλλιτέχνη στην καθημερινή ζωή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η ιστορία του συγκροτήματος από εμάς τους ίδιους, οι λόγοι και οι συνθήκες που οδήγησαν στη δημιουργία του 34 χρόνια πριν, το περιεχόμενο του έργου μας, υποστήριξη και το αντίκρισμα που έχουν οι Grup Yorum στους λαούς και στον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας, -η επιλογή της ΜΑΚΡΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ-.

Επιθυμούμε μετά την κουβέντα να ακολουθήσει μουσικός διάλογος…

Φέρτε μαζί σας και τα όργανά σας!!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ GRUP YORUM

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Υπενθυμίζεται ότι για το Σάββατο 19 του Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης στο Πολυτεχνείο (8 μ.μ.). Μαζί με τους Grup Yorum συμμετέχουν οι Υπεραστικοί, ο Φώτης Σιώτας και ο Πέτρος Μάλαμας.

Περισσότερα δείτε εδώ:

Οι Grup Yorum είναι η φωνή της δικαιοσύνης και του αγώνα – Συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: