Οι Grup Yorum είναι η φωνή της δικαιοσύνης και του αγώνα – Συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης

Οι Grup Yorum μετράνε 34 χρόνια ιστορίας, πάνω από 20 δίσκους, δεκάδες μέλη, αλλά το κυριότερο εκατοντάδες ποινικές διώξεις. Δέκα μέλη τους είναι στις φυλακές, κάποιοι με σπασμένα δάχτυλα, για να μην παίξουν ξανά μουσική. Τρία μέλη τους ξεκίνησαν απεργία πείνας από το Μάιο.

Το μουσικό συγκρότημα YORUM είναι ένα πολιτικοποιημένο συγκρότημα που κάνει στρατευμένη τέχνη με κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα (ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό), με 30 και πλέον χρόνια ιστορίας, 20 και πλέον δίσκους και δεκάδες μέλη στη σύνθεσή του -που αλλάζει συνεχώς, εκ των πραγμάτων. Το πιο εντυπωσιακό νούμερο όμως είναι οι εκατοντάδες ποινικές διώξεις εναντίον των μελών του.

Οι συναυλίες των Yorum απαγορεύτηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση. Δέκα μέλη του συγκροτήματος είναι κρατούμενοι στις φυλακές, ενώ υπάρχουν καταγγελίες, ότι οι ανθρωποφύλακές τους, τους έσπασαν επίτηδες τα δάχτυλα των χεριών, για να μην μπορούν να παίξουν πια μουσική. Έξι μέλη του συγκροτήματος έχουν επικηρυχθεί ως τρομοκράτες, ενώ τρία μέλη του που βρίσκονται στη φυλακή, ξεκίνησαν απεργία πείνας τον περασμένο Μάη, διεκδικώντας την ελευθερία τους.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, κάποια από τα μέλη των Yorum έρχονται στην Ελλάδα, για να πάρουνε μέρος σε μια συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης στο Πολυτεχνείο (8 μ.μ.). Μαζί συμμετέχουν οι Υπεραστικοί, ο Φώτης Σιώτας και ο Πέτρος Μάλαμας.

Είναι και δικό μας χρέος να είμαστε εκεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: