Μεγάλη έκθεση ζωγραφικής με έργα του Γιασάρ Ντεμίρ στο STUDIO (ΦΩΤΟ)

Ο Τούρκος κομμουνιστής καλλιτέχνης Γιασάρ Ντεμίρ παρουσιάζει έργα του στο φουαγιέ του ιστορικού κινηματογράφου STUDIO New Star Art Cinema, παράλληλα με την προβολή του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ “Από τη γη στον ουρανό”.

«Η τέχνη είναι ένα μείγμα του επαναστατικού δυναμικού ρόλου των μαζών και είναι τόσο επαναστατική και διαλεκτική όσο εξυπηρετεί τους ανθρώπους και τις μάζες». Γιασάρ Ντεμίρ

Μεγάλη έκθεση ζωγραφικής με έργα του Τούρκου κομμουνιστή καλλιτέχνη Γιασάρ Ντεμίρ πραγματοποιείται στο φουαγιέ του ιστορικού κινηματογράφου STUDIO New Star Art Cinema (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής – Τηλ.: 2108640054 – 2108220008 – 2108640017).

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, παρουσία του Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου, κομμουνιστή δημάρχου της πόλης Ντερσίμ, που βρίσκεται για επίσκεψη στη χώρα μας επικεφαλής αντιπροσωπείας, προσκεκλημένοι της New Star (για την δραστηριότητα του Τούρκου κομμουνιστή δήμαρχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, μπορείτε να ενημερώνεστε από την Κατιούσα, εδώ).

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε στο STUDIO η επίσημη πρεμιέρα του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ «Από τη Γη στον Ουρανό», που άρχισε να προβάλλεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Θυμίζουμε επίσης ότι σε διανομή της New Star, θα αρχίσει να προβάλλεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, από τις 25 του Σεπτέμβρη 2019 και το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Ντερσίμ χιλιαεννιακοσιαενενηντατεσσερα», σε σκηνοθεσία του Ντεβρίμ Τεκίνογλου.

Ο Γιασάρ Ντεμίρ γεννήθηκε το 1976 στην πόλη Ντερσίμ της Τουρκίας. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο και έγινε ακτιβιστής του Κομμουνιστικού Κόμματος. Για τη δράση του πιάστηκε το 2001 και έμεινε για πέντε χρόνια στη φυλακή.

Μετά από τα 20 χρόνια δραστηριότητας του στο Κομμουνιστικό Κόμμα, και δυο χρόνια μετά από την απελευθέρωσή του από την φυλακή, αναγκάστηκε έρθει στην Ελλάδα, εξαιτίας του πολιτικού προβλήματος.

Ο Γιασάρ Ντεμίρ, που ζει στην Αθήνα από το 2010, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και εργάζεται στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Αρχιπέλαγος».

Η έκθεση ζωγραφικής με έργα του Γιασάρ Ντεμίρ στο STUDIO θα διαρκέσει 15 μέρες.

Ακολουθούν εικόνες από την προετοιμασία της έκθεσης:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

8 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: