“Μήπως τον Λαμπράκη τον έδωσε το ΚΚΕ;” – Ο Μπογδάνος τερματίζει το κοντέρ της αντικομμουνιστικής αριστείας

Ο Μπογδάνος δε θέλει ιστορικές αναφορές σε γεγονότα που διχάζουν την Ελλάδα και αφήνει ερωτήματα για τη δολοφονία Λαμπράκη: “Ποιος τον έφαγε; Ο Γκοτζαμάνης; Ήταν το παρακράτος της Δεξιάς; Μήπως τους τον έδωσε το ΚΚΕ;”

Πριν από λίγα χρόνια ο Μητσοτάκης είχε πει πως τους νέους σήμερα δεν τους ενδιαφέρει τι έγινε το 1963 και η δολοφονία του Λαμπράκη. Ξέρετε γιατί; Ίσως γιατί έχουν βαρεθεί τους μεγαλύτερους στα οικογενειακά τραπέζια να μαλώνουν μεταξύ τους και να ψάχνουν να βρουν άκρη. Άραγε τον έφαγε ο Γκοτζαμάνης; Το παρακράτος της Δεξιάς; Ή μήπως τους τον έδωσε το ΚΚΕ;

Αυτή είναι μια καινούρια ιδέα που μας έρχεται κατευθείαν από το οικογενειακό τραπέζι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και την τηλεοπτική του εμφάνιση στο θεσσαλικό TRT, που φρόντισε μάλιστα να την διαφημίσει από την προσωπική του ιστοσελίδα, γιατί τόσο ωραίες ιδέες δεν πρέπει να μένουν εν κρυπτώ και να μη διαδίδονται σε πανελλαδική εμβέλεια.

Αφορμή για την καίρια παρέμβαση του Μπογδάνου ήταν το άρθρο που ανεβοκατέβηκε -μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε- στη σελίδα της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Υπενθυμίζουμε πως ήταν ένα ανιστόρητο κείμενο που επιχειρούσε βασικά να αποδώσει τη δολοφονία του Λαμπράκη στον παροξυσμικό λαϊκισμό (!), για να κατέβει άμεσα μετά τη γενική κατακραυγή.

Ο Μπογδάνος ψέγει την Επιτροπή όχι για την ουσία του κειμένου, αλλά γιατί επέλεξε ένα θέμα που διχάζει τους Έλληνες και οι μεγαλύτεροι μαλώνουν ακόμα στα οικογενειακά τραπέζια -αν το έκανε το παρακράτος ή αν τον έδωσε το ΚΚΕ… Είχαμε συνηθίσει από τα παλιά καλά χρόνια – που τόσο νοσταλγεί ο βουλευτής – ποιητής – φιλόσοφος – την προπαγάνδα για την “νεκρολάγνα αριστερά”, “που έχει ανάγκη από ήρωες” και τρέφεται από τις δολοφονίες αγωνιστών. Τι πιο εύκολο από το να πετάξει κανείς λίγη ακόμα λάσπη στον ανεμιστήρα με χυδαία και συκοφαντικά υπονοούμενα. Στη συνέχεια αναρωτήθηκε μάλιστα, αν με το ίδιο σκεπτικό θα υπάρξουν αναφορές – κείμενα στην Ελένη Γκατζογιάννη και τη “δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη από την ΟΠΛΑ”. Μήπως να μπει και ύλη στις πανελλήνιες, θα λέγαμε εμείς.

Με άλλα λόγια, ο Μπογδάνος αναρωτιέται αν θα υπάρξουν κι άλλα αντικομμουνιστικά κείμενα, πχ για την Παπαδάκη, για να ισοφαρίσουν το αντικομμουνιστικό κείμενο για τον Λαμπράκη, που αποδίδει τη δολοφονία του στον λαϊκισμό! Και δεσμεύεται ότι δε θα αφήσει τις έριδες και τον διχασμό να χαλάσουν ό,τι κατάφερε ο ενωτικός πρωθυπουργός…

 

Update

Όπως μας επισημάνθηκε, η αντίδραση του Μπογδάνου αφορά τελικά τη “διορθωτική ανάρτηση” της Επιτροπής, που αναφερόταν στην επέτειο και το “Ζ” του Γαβρά. Με άλλα λόγια, ο Μπογδάνος θεώρησε προκλητική μια απλή ουδέτερη αναφορά στην επέτειο, γιατί “διχάζει τον κόσμο”, ενώ πιθανότατα δε θα είχε πρόβλημα με την αρχική άθλια ανάρτηση που κατέβηκε.

Εξάλλου έχει εκφράσει ακριβώς την ίδια άποψη στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία του ζητήματος δεν αλλάζει ως προς τον πυρήνα της και τις προθέσεις του βουλευτή της ΝΔ.

Αν ο Μπογδάνος ανησυχεί για το “ενωτικό έργο” της Επιτροπής για το 2021, μπορεί να θυμηθεί μερικές πρόσφατες λαμπρές στιγμές της, όπως την “ενωτική παρουσίαση” δικτατόρων -όπως ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος- ή δοτών πρωθυπουργών επί Κατοχής μαζί με άλλους εκλεγμένους ηγέτες της χώρας.

Αν πάλι ρίχνει ιδέες και το επίπεδο, θέλοντας να ξαναγράψει την ιστορία της δολοφονίας του Λαμπράκη ή άλλων στιγμών της Νεότερης Ιστορίας, το μόνο που καταφέρνει είναι να δείχνει την άγνοια ή το θράσος του. Συνήθως αυτά πηγαίνουν μαζί άλλωστε…

Διαβάστε επίσης

“Εδώ βουλευτής Λαμπράκης. Καταγγέλλω ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας μου…”

21 Δεκέμβρη 1944: Η δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη – Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της αντικομμουνιστικής υστερίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: