Μα αυτά τα λένε οι κομμουνισταί… – “Ο κόσμος νοσταλγεί την ΕΣΣΔ γιατί είχε δουλειά και διαμέρισμα, φως, νερό, τηλέφωνο δωρεάν…”

Κομμουνιστής δεν είναι, αλλά ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία έχει την εντιμότητα για να πει την αλήθεια για τη Σοβιετική Ένωση και τους λόγους που τη νοσταλγούν στη Ρωσία.

Ένα μεγάλο μέρος του ρωσικού πληθυσμού, παρά το άνοιγμα, ζει κάτω από άθλιες συνθήκες και νοσταλγεί τη Σοβιετική Ένωση. Γιατί στη Σοβιετική Ένωση, είχε δουλειά, είχε διαμέρισμα, είχε ασφαλιστική κάλυψη, είχε φως, νερό, τηλέφωνο δωρεάν, είχε σχολείο δωρεάν και κάποιοι είχαν και αυτοκίνητο.

Ποιος είναι αυτός που λέει τα παραπάνω; Δεν είναι ο Κουτσούμπας, ούτε κάποιος εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Δεν είναι καν κάποιος πολιτικός της Ρωσίας (που κάποιοι, ένθεν και ένθεν, επιμένουν να την βλέπουν εμμονικά σαν σύγχρονη ΕΣΣΔ, ενώ δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις κατακτήσεις της σοβιετικής εποχής). Είναι ο Χάρης Δημητρίου, Έλληνας διπλωμάτης, και επί μια τετραετία (από το 2005 ως το 2008) πρέσβης της χώρας μας στην Ουκρανία. Και είτε αναγκάζεται, είτε έχει απλώς την εντιμότητα να πει την αλήθεια για τη Σοβιετική Ένωση και γιατί τη νοσταλγούν τόσο πολλοί Ρώσοι -και όχι μόνο…

Επίσης εκφράζει διάφορες απόψεις (πχ για την επέκταση του ΝΑΤΟ, τις προειδοποιήσεις του Κίσινγκερ κτλ) που διαφοροποιούνται εν μέρει από την κυρίαρχη Νατοϊκή προπαγάνδα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στη συνέχεια και εδώ όλο το βίντεο με την εμφάνισή του στη δημόσια τηλεόραση.

https://twitter.com/red_salute/status/1503820538090856455

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: