Κύρτσος ACAB; – “Όχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών, επιστήμονες χρειαζόμαστε”

Ο γαλάζιος ευρωβουλευτής εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του στις νέες μαζικές προσλήψεις αστυνομικών, αποδεικνύοντας ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα η κυβέρνηση δυσκολεύεται να πείσει ακόμα και τους δικούς της.

Μπορεί η κυβέρνηση να μην προχωρά σε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, για να θωρακίσει το ΕΣΥ και να δηλώνει αδυναμία να γεννήσει λεωφορεία, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους Πραιτωριανούς της και τα σώματα κρατικής καταστολής.

Μόνο το τελευταίο διάστημα της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε προσλήψεις συνοριοφυλάκων, εξοπλισμούς ύψους ρεκόρ για την ΕΛ.ΑΣ., συγκρότηση νέου σώματος για τον έλεγχο των διαδηλώσεων και συγκρότηση ενός ακόμα σώματος για τα Πανεπιστήμια! Κι όλα αυτά σε μια περίοδο, που θεωρητικά τα κονδύλια δεν περισσεύουν και θα έπρεπε να απορροφώνται σχεδόν στο σύνολό τους από τη Δημόσια Υγεία. Αμ δε…

Όταν μάλιστα φτάνει στο σημείο ένας Ευρωβουλευτής της ΝΔ, όπως ο Κύρτσος, να εκφράζει δημόσια τη διαφοροποίησή του από την κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα, καταλαβαίνει κανείς σε ποιο σημείο βρισκόμαστε.

Έχει μια αξία, επίσης, το στοιχείο που χρησιμοποιεί ο Κύρτσος για την υψηλότατη αναλογία αστυνομικών σε σχέση με τον πληθυσμό, ανατρέποντας ένα αγαπημένο κλισέ των Δεξιών για τους δημόσιους υπαλλήλους και την ελληνική οικονομία που δεν αντέχει να πληρώνει τους μισθούς τους. Προφανώς όμως -για αυτούς- αντέχει και άλλους αστυνομικούς και ιερείς, οι οποίοι προσμετρώνται στο σύνολο των ΔΥ και αλλοιώνουν τη γενική εικόνα.

Δεν ξέρουμε αν ο καθαρός αέρας και οι εξορμήσεις του στις εξοχές, τις οποίες διαφημίζει τακτικά με φωτογραφίες του στα σόσιαλ, συνοδεία βαθυστόχαστων αποφθεγμάτων, βοήθησαν τον Κύρτσο να καθαρίσει το μυαλό του από τη σκουριά των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών και να θυμηθεί τα κόκκινα νιάτα του στην ΚΝΕ της Αγγλίας -εξ ου ίσως και το σχόλιο “είναι θέμα οργάνωσης”, στο τιτίβισμά του.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ειδικούς, δηλαδή γιατρούς. Όχι αστυνομοκρατία, ούτε μια πολιτική ηγεσία που παριστάνει τον γιατρό, καθώς βάζει τον “ασθενή” στον γύψο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: