Το ΚΚΕ “πετσοκόβει” τον Κύρτσο: Κατανοητή η πικρία του για τη ΝΔ, αλλά η πορεία του δικαίωσε τη διαγραφή του από το ΚΚΕ…

Κατανοούμε την πικρία του κ. Κύρτσου για τη διαγραφή του από τη ΝΔ. Πάντως η διαγραφή του από το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, δικαιώθηκε από τη μετέπειτα πορεία του. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!

Εδώ και κάποιους μήνες, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος είχε επιλέξει να είναι η… “αριστερή πτέρυγα” της δεξιάς πολυκατοικίας, με… “Antifa” και ACAB στοιχεία στον δημόσιο λόγο του –θυμηθείτε εδώ, από το αρχείο της Κατιούσα, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Κι ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακό να βλέπεις έναν ευρωβουλευτή της ΝΔ -που έχει καταθέσει επανειλημμένα τα διαπιστευτήριά του στην αστική τάξη- να ασκεί ψήγματα κριτικής που δε θα άκουγε ποτέ κανείς από τα κανάλια και τον καλοπληρωμένο φιλοκυβερνητικό εσμό τους.

Ο Κύρτσος φαινόταν να ισορροπεί σε ένα λεπτό σκοινί και σήμερα αυτό το σχοινί έσπασε, με… “εντολή Μητσοτάκη” και συνοπτικές διαδικασίες, που δε φαίνεται να κρατούν τα προσχήματα της “εσωκομματικής δημοκρατίας” και λοιπών αντίστοιχων κανόνων, που είναι διακοσμητικά στολίδια για τα αστικά κόμματα.

Ο ίδιος ο Κύρτσος επέλεξε να σχολιάσει δημόσια την απόφαση αυτή, με αναμνήσεις από το παρελθόν του ως Κνίτης, σχεδόν μισό αιώνα πριν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τότε υπήρξε τουλάχιστον ένα σκεπτικό και μια διαδικασία συζήτησης, με καθοδηγητικό υπεύθυνο τον Αντώνη Αμπατιέλο.

Αυτό που δε λέει ο Κύρτσος -είτε γιατί το αποσιώπησε, είτε γιατί δε χωρούσε στους λίγους χαρακτήρες μιας ανάρτησης στο Twitter- είναι πως το ΚΚΕ ακολουθεί απαρέγκλιτα τέτοιες διαδικασίες και η διαγραφή οποιουδήποτε μέλους ή στελέχους του, πρέπει να ψηφιστεί-εγκριθεί απ’ την Κομματική Οργάνωση Βάσης στην οποία είναι μέλος. Αν δεν περάσει από εκεί, κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει με άνωθεν εντολή την κομματική ιδιότητα ενός μέλους. Υπάρχει άραγε κάποιο αστικό κόμμα -που δρα κατεξοχήν προσωποκεντρικά- που να μπορεί να επιδείξει κάτι αντίστοιχο;

Παρόλα αυτά, ο Κύρτσος επέλεξε πονηρά να βάλει το “ΚΚΕ της δεκαετίας του ’70” (λες και τότε ίσχυαν διαφορετικοί κανόνες) ως μέτρο για τη “φιλελεύθερη ΝΔ”, που πέρασε κάτω και από αυτόν τον πήχη, δείχνοντας πόσο αυταρχικά λειτουργεί.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επέλεξε έξυπνα να τρολάρει τον Κύρτσο και να του ευχηθεί καλό ταξίδι -ως τον επόμενο προορισμό της πολιτικής του περιπλάνησης, ίσως- σημειώνοντας για την ιστορική αλήθεια πως η δική του μετέπειτα πορεία δικαίωσε τη διαγραφή του από το ΚΚΕ, το μακρινό 1977. Ακόμα και αν υπολογίσουμε την πρόσφατη… “αριστερή στροφή” του Κύρτσου, που τον κατέστησε συμπαθή σε μια μεγάλη μερίδα της “ροζ αντιπολίτευσης” του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι και ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, φρόντισε να αναγνωρίσει την καλή δουλειά -από όπου και αν προέρχεται. Δεν είναι σαφές, όμως, αν εννοούσε το έξυπνο “τουί” του ΓΤ της ΚΕ του ΚΚΕ ή τη διαγραφή του Κύρτσου…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: