Η ντενεκεδούπολη του ΠΑΣΟΚ και τα κονσερβοκούτια για τους Δεξιούς

Κάποτε το “παλιό, καλό” ΠΑΣΟΚ έκλεβε τα συνθήματα των κομμουνιστών και λεηλατούσε εκλογικά τη βάση της ΕΑΜικής Αντίστασης. Τώρα παίρνει τα κονσερβοκούτια μαζί με τα σκαλπ των Δεξιών.

Ο πρώτος κανόνας της διαφημιστικής σχολής JUMBO-ΑΝΕΛ είναι: η πολιτική ουσία και το αισθητικό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία.

Ο δεύτερος κανόνας της διαφημιστικής σχολής JUMBO-ΑΝΕΛ είναι: σημασία έχει μόνο να εντυπωθεί το σποτάκι στο μυαλό του τηλεθεατή-καταναλωτή.

Με αυτό το σήμα, το λογικό θα ήταν να κάνει το ΚΙΝΑΛ μια διαφήμιση απορρυπαντικού, με εξαπατημένους καταναλωτές που γυρίζουν στην αγαπημένη τους μάρκα, και με… αυθόρμητα πειράματα:

Κάναμε πλύση εγκεφάλου στους μισούς ψηφοφόρους μας με ένα κοινό προϊόν, με μπλε και πράσινους κόκκους (πχ Ραγκούσης, Παπακώστα). Και στους άλλους μισούς με το αγαπημένο ΠΑΣΟΚ, που κυκλοφορεί σε νέα συσκευασία και φέρνει επανάσταση αναπαλαίωση στο πολιτικό σκηνικό.

Αλλά φέτος το ΚΙΝΑΛ κάνει τη διαφορά, τιμώντας το Βαγγέλη Γιαννόπουλο και τους “ξεγάνωτους ντενεκέδες” που αγαπούσε, με μια δόση από την “Ντενεκεδούπολη” και μια “αριστερή εκδοχή” του Λαδένιου, που επιβάλλει στους τίμιους και αγνούς Πασόκους -κι όχι μόνο αυτούς- να γίνουν δικοί του, δηλαδή Συριζαίοι. Τους εξαπατά με τοξικά συνθήματα και τους παρασέρνει σε μια πολιτική που καίει τη γούνα τους, με τσουρουφλιστά αποτελέσματα.

Οι διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ευδιάκριτες μόνο στο έμπειρο πολιτικό μάτι. Είναι οι διαφορές μεταξύ της πράσινης και της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης. Ή μεταξύ κάποιου που ακούει “Red Hot Chilly Peppers” και αυτού που προτιμά άλλο συγκρότημα από το ίδιο σοσιαλδημοκρατικό είδος.

Το βασικό ζητούμενο έρχεται στο τέλος: η δύναμη που θα αντισταθεί στον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς, μπαίνοντας πιθανότατα στην κυβέρνησή της, για να την ελέγχει -όπως έκανε πχ ο Καμμένος με το μικρό Αλέξη, στο δικό του σποτάκι. Λίγοι πιάνουν όμως το κρυφό νόημα και την αντιδεξιά σημειολογία του σποτ. Να τους βοηθήσουμε.
Δεξιά, Κονσερβοκούτια. Λείπει μόνο μια πηγάδα. Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;

 

Κάποτε το “παλιό, καλό” ΠΑΣΟΚ έκλεβε τα συνθήματα των κομμουνιστών και λεηλατούσε εκλογικά τη βάση της ΕΑΜικής Αντίστασης. Τώρα παίρνει τα κονσερβοκούτια μαζί με τα σκαλπ των Δεξιών. Έτσι αγαπά το ΚΙΝΑΛ την Ελλάδα, έτσι καταπολεμά τη Δεξιά. Αν μπορείς, προσπάθησε να μην πνιγείς από τα γέλια…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: