Το ξυπόλητο τάγμα των σερβιτόρων της Μυκόνου “ζει το μύθο του” βγάζοντας φουσκάλες στην καυτή άμμο

Ξυπόλητοι πρίγκιπες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως σερβιτόροι που αναγκάζονται να περπατούν ξυπόλητοι στην καυτή άμμο και να βγάζουν φουσκάλες για να εξυπηρετήσουν το κοινό και την κερδοφορία του αφεντικού

Κάποιες ιστορίες θυμίζουν τα κωμικοτραγικά επεισόδια του Πάνου Ζάχαρη από το Working Dead, που μοιάζει βγαλμένο από τη ζωή, αλλά δύσκολα μπορείς να φανταστείς πώς η ζωή ξεπερνά τη φαντασία. Έτσι λοιπόν, ενώ τα social media γεμίζουν με πατουσάκια και εικόνες στην αμμουδιά, άλλοι ζούνε το μύθο τους στην Ελλάδα και το σαξές στόρι της “βαριάς βιομηχανίας” της (του τουρισμού ντε) σερβίροντας καφέδες ενώ περπατάνε ξυπόλητοι στην καυτή αμμουδιά, σε βαθμό που να βγάζουν φουσκάλες τα πόδια τους και να σκάβουν μάταια την άμμο, μπας και βρουν λίγη δροσιά.

Κι όλα αυτά για να κερδίζουν τα καλόψυχα αφεντικά τους, που τους υποχρεώνουν να περπατάνε ξυπόλητοι, σαν τους αναστενάρηδες στα παλιά πανηγύρια. Κι επειδή αυτό επιβάλλει το… concept της επιχείρησης -με τη χαλαρή παραλιακή εικόνα! Ένας ακόμα κρίκος ανθρωπιάς της αγνής επιχειρηματικής τάξης, μετά τις σκηνές και τα κοντέινερ που χρησίμευαν σαν καταλύματα για τους υπαλλήλους-σκλάβους τους.

Η καταγγελία του γεγονότος και οι φωτογραφίες ως τεκμήρια προέρχονται από το Protagon.

Αν βέβαια οι εργαζόμενοι αυτοί αντιδράσουν, τους περιμένει η πόρτα της εξόδου και η ανεργία. Χώρια τα ειρωνικά, υποτιμητικά σχόλια σε αντίστοιχες συστημικές σελίδες, για τα πόδια που σηκώθηκαν να χτυπήσουν το κεφάλι. Ενώ η θέση τους είναι στην καυτή αμμουδιά, για να υπομένουν στωικά τις φουσκάλες, χωρίς να βγάζουν άχνα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: