Τι περιμένουν οι αρχές για να απαγορευτούν σήμερα οι διανομές;

Η κατακραυγή από τη φωτογραφία του Γ. Κέμμου με τον διανομέα της Wolt ανάγκασε την εταιρεία να ανακοινώσει ότι διακόπτει τις διανομές. Αλλά η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα αντί να πάρει μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων

Το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού και άλλοι φορείς απαιτούν να απαγορευτεί άμεσα η τροφοδιανομή και κάθε εξωτερική εργασία σε όλες τις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία.

Το καλό παράδειγμα φαίνεται και από το μήνυμα που λαμβάνουν οι συνδρομητές του Ριζοσπάστη, με το οποίο ενημερώνονται πως η διανομή της εφημερίδας θα γίνει μόνο αν και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Στην εργοδοτική αυθαιρεσία ωστόσο δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες ευαισθησίες. Μια φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου, με έναν διανομέα της Wolt που παλεύει με την κακοκαιρία, ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο πως ο βασικός κίνδυνος για τους εργαζόμενους δεν είναι μόνο οι αντίξοες συνθήκες αλλά πρωτίστως η δίψα των αφεντικών για κέρδη με κάθε κόστος, ακόμα και αν αυτό αφορά την ανθρώπινη ζωή.

Η Wolt ανακοίνωσε ότι αναβάλλει για σήμερα τη διανομή – παράδοση παραγγελιών, αλλά μόνο κατόπιν εορτής και αφού η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αρνητικά σχόλια. Μια ακόμα απόδειξη πως η στήριξη και η αλληλεγγύη με οποιονδήποτε τρόπο είναι το βασικό όπλο για κάθε εργαζόμενο.

Από πότε όμως όλα αυτά είναι ατομική ή εταιρική ευθύνη του κάθε επιχειρηματία; Δεν είναι ζήτημα των αρχών να πάρουν τέτοια απόφαση, όταν λένε σε όλους τους τόνους πως επιβάλλεται να αποφεύγεται κάθε άσκοπη μετακίνηση;

Αλήθεια, τι περιμένει η κυβέρνηση για να δώσει επιτέλους τέτοια εντολή; Εκτός και αν τα κέρδη των επιχειρήσεων είναι πάνω από τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Πηγή φωτογραφίας: Προφίλ Γιάννη Κέμμου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: