Πολικές θερμοκρασίες – παγετός: Κανένας διανομέας με μηχανάκι στο δρόμο! – Παύση υπηρεσιών διανομής σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Τις επόμενες ώρες στην Αττική αναμένεται η θερμοκρασία να κυμανθεί σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που σε κάποιες περιοχές θα πέσουν και κάτω από το μηδέν. Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι σε συνθήκες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και με παγετό. Να μην βγει κανένα δρομολόγιο τις μέρες με παγετό!

Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι σε συνθήκες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και με παγετό, απαιτούν σωματεία διανομέων και εργαζομένων επισιτισμού, με υπομνήματα και με ανακοινώσεις τους.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και το Σωματείο Διανομέων – delivery Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης», με υπομνήματά τους, απαιτούν:

Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.

Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα.

Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων EFOOD Αττικής, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι, «απαιτούμε από το Υπ. Εργασίας και την Εταιρεία την προστασία της ζωής μας με την παύση υπηρεσιών διανομής σε ακραίες καιρικές συνθήκες και επιβολή συρρίκνωσης των γεωγραφικών ζωνών. Απαιτούμε τη διενέργεια ελέγχων του ΣΕΠΕ σχετικά με την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας».

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε πολικές θερμοκρασίες και ακραία καιρικά φαινόμενα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ KAI ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Η εκτίμηση των οδικών και καιρικών συνθηκών βρίσκεται αποκλειστικά στα δικά σου χέρια.

Δεν εξυπηρετούμε παραγγελίες που θέτουν την ασφάλειά μας σε κίνδυνο

Δεν αφήνουμε τη σωματική μας ακεραιότητα στα χέρια ενός αλγόριθμου

Δεν συμβιβαζόμαστε με την απώλεια του αγαθού της ζωής μας στο βωμό των κερδών.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αίμα στην άσφαλτο

Θέλουμε η αυριανή μέρα να μας βρει με αυτούς που αγαπάμε

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΟΥ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ – ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ – ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας! Να μην βγει κανένα δρομολόγιο τις μέρες με παγετό!» απαιτεί με υπόμνημά του προς τα υπουργεία Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ):

ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Τις επόμενες ώρες στην Αττική αναμένεται η θερμοκρασία να κυμανθεί σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που σε κάποιες περιοχές θα πέσουν και κάτω από το μηδέν.

Οι εργαζόμενοι των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών καλούμαστε να δουλέψουμε κάτω από αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (κρύο, παγωμένο-γλιστερό οδόστρωμα) που βάζουν την ζωή μας σε κίνδυνο κυρίως για όσους δουλεύουμε με μηχανάκι (κούριερ, ταχυδρόμοι) αλλά και για όσους δουλεύουμε πεζοί, με αυτοκίνητο-βαν και σε χώρους δουλειάς που η θέρμανση- κλιματισμός είναι ανεπαρκής έως και ανύπαρκτη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ!

Η εντατικοποίηση, η εξαντλητική δουλειά και ωράρια, χωρίς άδειες, ο αυξημένος κίνδυνος σε εργατικά ατυχήματα, οι χώροι δουλείας που εδώ και δυο χρόνια με την πανδημία είναι πραγματικές εστίες μετάδοσης του ιού για μας είναι κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα σε αυτά είναι και τα ακραία καιρικά φαινόμενα (παγετός, καύσωνας).

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας!

Απαιτούμε:

Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη με της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να επιτρέψουν τη διανομή σε μηχανάκι- πεζό για όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία, σε αυτοκίνητα-βαν όσο παραμένουν οι δρόμοι επικίνδυνοι.

Να μην χαθεί μεροκάματο ή ημέρα άδειας.

Άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες διενέργειες με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σε σχέση με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την Υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

ΒΑΕ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: