Γιάννενα – Απρόκλητη επίθεση σε διαδηλωτές και συλλήψεις συνδικαλιστών με υπόδειξη της εργοδοσίας (vid)

Κατόπιν εντολή της εργοδοσίας του ΜΑΡΚΕΤ-ΙΝ, τα ΜΑΤ χτύπησαν απρόκλητα μαζική κινητοποίηση έξω από κατάστημα της εταιρίας, ενώ προχώρησαν στις συλλήψεις τριών συνδικαλιστών εργατών, επιβεβαιώνοντας ως όργανα της τάξης, ποια τάξη υπηρετούν.

ΜΑΤ-Βία-Αυταρχισμός. Η αγία τριάδα του αστικού κράτους παραμένει ιερή, ενιαία κι αδιαίρετη κι επί “αριστερής διακυβέρνησης”, όπως αποδεικνύεται κι από το νέο κρούσμα απόπειρας τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος, στα Γιάννενα, στη διάρκεια μαζικής κινητοποίησης, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται απρόκλητα στο συγκεντρωμένο πλήθος και να συλλαμβάνουν τρεις συνδικαλιστές.

Η κινητοποίηση έγινε έξω από το κατάστημα MARKET IN, όπου οι διαδηλωτές απαιτούσαν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της εταιρείας πρώην «Καρυπίδης» που εξαγοράστηκε από την «Market In». Η εργοδοσία όμως απαίτησε την εκκένωση του χώρου, και τα όργανα της τάξης έβαλαν μπρος, αποδεικνύοντας ποιας τάξης όργανα είναι. Επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας μάλιστα χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους διαλύσει, ενώ με υπόδειξη της εργοδοσίας προχώρησε στις συλλήψεις τριών συνδικαλιστών: του Νίκου Έξαρχου, πρόεδρου του ΕΚ Ιωαννίνων, του Φάνη Κάτσιου, έφορου και μέλους του ΔΣ του ΕΚ Ιωαννίνων και του Θανάση Νάκου, πρόεδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την απρόκλητη επίθεση και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν ενάντια στο εργατικό κίνημα.

Οι διαδηλωτές απέκρουσαν την επίθεση με αλυσίδες, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, μαζί με μέλη σωματείων και άλλων συλλογικών φορέων, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Με πληροφορίες από τον 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: