“Δε δεχόμαστε να είμαστε θύματα για την ανάπτυξή τους” – Καταγγελία του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής μετά τον τραγικό θάνατο συναδέλφου τους στην Ηλιούπολη

Το περιστατικό συνδέεται με τις συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας και το ελλιπέστατα μέτρα ασφάλειας.

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η εργοδοτική αυθαιρεσία μένει και συνεχίζει να μετράει θύματα. Στη μακάβρια λίστα προστέθηκε σήμερα το πρωί 56χρονος οδηγός στην Ηλιούπολη, όταν, ενώ ξεφόρτωνε εμπορεύματα σε σούπερ μάρκετ, το φορτηγό του κύλησε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία και τον καταπλάκωσε. Όπως καταγγέλλεται από το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής και Νήσων Αργοσαρωνικού, το περιστατικό συνδέεται με τις συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας και το ελλιπέστατα μέτρα ασφάλειας, ενώ εν προκειμένω συνέβαλε και το γεγονός ότι οι οδηγοί επωμίζονται και καθήκοντα φορτοεκφορτωτή σε μη προβλεπόμενους χώρους παραλαβής των Σούπερ Μάρκετ.

«Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα τραγικού θανάτου συνάδελφου οδηγού την ώρα της εργασίας του.

Η εργοδοτική ασυδοσία που μόνο στόχο έχει την αύξηση των κερδών της υπολογίζει για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο προϊόν.

Η εντατικοποίηση της εργασίας ώστε να ικανοποιηθεί ολοένα και μεγαλύτερος όγκος διανομής, εξαναγκάζουν τους οδηγούς, με το φόβο πάντα της απόλυσης, να εργάζονται κατά πολύ πέραν του 8ωρου, σε συνθήκες δύσκολες χωρίς βοηθό επωμίζονται και τον ρόλο του φορτο-εκφορτωτή σε μη προβλεπόμενους χώρους παραλαβής των Σούπερ Μάρκετ. Συνθήκες εργασίας που καταστρατηγούν κάθε έννοια μέτρου υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε να είμαστε τα θύματα για την ανάπτυξή τους, να γινόμαστε βορά στις ορέξεις τους για την αύξηση των κερδών τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που, πέρα από το μισθολόγιο και την αύξηση του κατώτερου μισθού, θα επιβάλει σταθερό ωράριο και συνθήκες εργασίας, θα επιβάλει τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, θα βάζει τέλος στα υπέρβαρα και κακοσυντηρημένα οχήματα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: