Ασφαλίτες στην υπηρεσία της εργοδοσίας – Νέα απόλυση εργαζόμενης στα Γιάννενα με τη βοήθεια της Αστυνομίας

Είσοδος αστυνομικών σε σούπερ μάρκετ στα Γιάννενα για τη σύλληψη εργαζόμενης που αρνήθηκε την άδικη απόλυση της, με τα σχετικά περιστατικά αρωγής της αστυνομίας στην εργοδοσία να πληθαίνουν ολοένα το τελευταίο διάστημα στην πόλη.

Ως μακρύ χέρι της εργοδοσίας λειτουργεί εντελώς απροκάλυπτα η αστυνομία στα Γιάννενα, που για μια ακόμα αφορά συνέβαλε σε απόλυση εργαζόμενης σε σούπερ μάρκετ της πόλης, ένα μόνο μήνα μετά από αντίστοιχο περιστατικό στην αλυσίδα “Express”, ενώ υπενθυμίζεται ότι δεκάδες συλλήψεις και αγωγές εκκρεμούν κατά των εργαζομένων του “MARKET IN”, που επί ένα χρόνο αγωνίζονται για να επιστρέψουν στις δουλειές του, κόντρα στην άρνηση της εργοδοσίας παρά τη δικαστική απόφαση που της επιβάλλει την επαναπρόσληψη.

Σήμερα το απόγευμα λοιπόν, η εργαζόμενη του “Smart Market”, μητέρα δυο παιδιών, προσήλθε κανονικά στη βάρδιά της, αρνούμενη την απόλυσή της με την εξωφρενική αιτιολογία πως “δεν ταιριάζει στο οικογενειακό κλίμα της επιχείρησης”. Τότε εμφανίστηκαν απροειδοποίητα ασφαλίτες στο κατάστημα, προβαίνοντας στη σύλληψή της, όπως καταγγέλλει χωρίς να της πουν το λόγο ή να αναφέρουν τα στοιχεία τους.

Την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη εξέφρασαν αμέσως το ΕΚ Ιωαννίνων και το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό μέγαρο με αίτημα την άμεση απελευθέρωσης της υπαλλήλου. “Ρόπαλα και ΜΑΤ για την εργατιά και προνόμια για τα αφεντικά” και “Η Τρομοκρατία δε θα περάσει” ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν ώσπου η εργαζόμενη αφέθηκε ελεύθερη. Στη συνέχεια υπήρξε παράσταση διαμαρτυρίας στο εξωτερικό του καταστήματος, για να ενημερωθεί ο κόσμος για την αυταρχική αυτή ενέργεια εργοδοσίας και αστυνομίας.

Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος του ΕΚ της πόλης Νίκος Έξαρχος, στηλιτεύοντας τη στάση της κυβέρνησης που επιτρέπει τη συγκεκριμένη αποθράσυνση εργοδοσίας και κατασταλτικών μηχανισμών και καλώντας σε συμμετοχή στην επερχόμενη απεργία

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την εργασιακή ζούγκλα. Εχει φορτώσει στις πλάτες της εργατικής τάξης εκατοντάδες αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους που διευκολύνουν τις απολύσεις, επιβάλλουν τις μειώσεις μισθών και την τρομοκρατία. Κι ερχόμαστε τώρα, παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την “μεταμνημονιακή περίοδο”, για την ανάπτυξη που έρχεται, να βλέπουμε και νέα πράγματα: Οποιος απολύεται και διαμαρτύρεται συλλαμβάνεται. Η εργοδοσία αδιαφορεί για τη ζωή μας, για τις δικές μας ανάγκες. Το ταξικό εργατικό κίνημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σήκωσε από την πρώτη στιγμή τη σημαία της οργάνωσης, της αντίστασης σε αυτή την κατάσταση. Συνεχίζουμε. Εχουμε μπροστά μας την απεργία στις 14 Νοέμβρη. Η οργάνωση της απεργίας, τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί αφορούν ακριβώς το αίτημα για ζωή με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».

 

Πληροφορίες από 902.gr

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: