Πήγαν για προπαγάνδα και βγήκαν κουρεμένοι: Σε ιατρείο προσφύγων πρόσφερε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Δρέσδης 200 μάσκες που δώρισε το ακροδεξιό AfD

Επικοινωνιακό σόου πήγαν να στήσουν τοπικοί βουλευτές με δωρεά μασκών, αλλά το προσωπικό του νοσοκομείου τους έκανε χαλάστρα.

Νόμιζαν ότι είχαν στήσει τέλεια την επικοινωνιακή τους εκστρατεία τα ηγετικά στελέχη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στη Σαξονία με αφορμή την πανδημία, λογάριαζαν ωστόσο χωρίς τον ξενοδόχο και συγκεκριμένα τα αντανακλαστικά του προσωπικού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Δρέσδης.

Πέντε στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας στην τοπική βουλή Γιέργκ Ούρμπαν κι ο αντιπρόεδρος της τελευταίας Αντρέ Βεντ, παρέδωσαν στο νοσοκομείο ένα σάκο με 200 υφασμάτινες προστατευτικές μάσκες. Νωρίτερα, είχαν προαναγγείλει τηλεφωνικά τη δωρεά ως προερχόμενη από “βουλευτές του τοπικού κοινοβουλίου”, χωρίς να διευκρινίζουν ποιου κόμματος.

Στη συνέχεια, κι αφού φωτογραφήθηκαν έξω από το νοσοκομείο με μάσκες, οι βουλευτές ανέβασαν τη “φιλανθρωπική’ τους δράση στα ΜΚΔ και γύρισαν βίντεο όπου μιλάνε ο Βεντ και η ιδιοκτήτρια του ατελιέ μόδας Χάικε Βίντερ που έραψε τις μάσκες, κατόπιν παραγγελίας του AfD.

Όταν το πληροφορήθηκε το προσωπικό του νοσοκομείου αντέδρασε οργισμένα, με την εκπρόσωπό του Γιάνα Λουντς να δηλώνει πως “Εργαλειοποιηθήκαμε πολιτικά. Κανείς δε μας είπε ότι η δωρεά είναι από το AfD”. Αυτή την περίοδο το νοσοκομείο βρίσκεται σε μεγάλη πίεση, όχι μόνο λόγω του όγκου των τοπικών κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και λόγω υποδοχής τους πρώτου ασθενούς από το πολύπαθο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Η ανάγκη για μάσκες είναι μεγάλη και καθημερινά φτάνουν πολλές δεκάδες δωρεές, μαζί με κάρτες που γράφουν “Είστε οι ήρωες μας” και “Σας αγαπάμε”. Το AfD ωστόσο επέλεξε να μετατρέψει τη δωρεά σε επικοινωνιακό σόου ευαισθησίας. “Αυτό δηλητηριάζει όλα τα υπόλοιπα”, λέει η Λουντς, ξεκαθαρίζοντας: “Είμαστε ένα σπίτι ανοιχτό στον κόσμο. Βοηθάμε τους πάντες, ανεξάρτητα από πού προέρχεται”.

Για του λόγου το αληθές, το νοσοκομείο αποφάσισε να δωρίσει τις μάσκες σε κινητή μονάδα ιατρικής βοήθειας προσφύγων, σε μια συμβολική κίνηση αντίθεσης στο ρατσισμό και τον αποκλεισμό που προωθεί η Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Με πληροφορίες από rnd.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: