Να ανοίξουν οι εκκλησίες το Πάσχα ζητάει ο Σαλβίνι

Ο Σαλβίνι δε σταματά εκεί, αλλά επιδίδεται σε ένα ανορθολογικό κήρυγμα, σύμφωνα με το οποίο η επιστήμη δεν αρκεί και χρειάζεται τη συνδρομή μεταφυσικών δυνάμεων.

Πολιτικά οφέλη από την κόπωση του ιταλικού πληθυσμού μετά από βδομάδες καραντίνας επιχειρεί να αντλήσει ο Ματέο Σαλβίνι, απευθυνόμενος στο θρησκευτικό αίσθημα μεγάλων μερίδων της ιταλικής κοινωνίας, ειδικά ενόψει Πάσχα. Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας, σε συνέντευξή του στο Sky TG24, ζήτησε να ανοίξουν οι εκκλησίες πριν το Πάσχα: “Υποστηρίζω τα αιτήματα όσων θέλουν να μπουν στις εκκλησίες, έστω με τάξη, με αποστάσεις ασφαλείας, με τις αποστάσεις ασφαλείας, για τη λειτουργία του Πάσχα, ίσως λίγοι λίγοι κάθε φορά, τέσσερα ή πέντε άτομα. Σεβόμενοι τις αποστάσεις, με περιορισμένο αριθμό: το Πάσχα για εκατομμύρια Ιταλούς μπορεί να είναι μια στιγμή ελπίδας”.

Ο Σαλβίνι δε σταματά εκεί, αλλά επιδίδεται σε ένα ανορθολογικό κήρυγμα, σύμφωνα με το οποίο η επιστήμη δεν αρκεί και χρειάζεται τη συνδρομή μεταφυσικών δυνάμεων: “Δε βλέπω την ώρα που η επιστήμη αλλά και ο καλός θεός, γιατί μόνη της δε φτάνει η επιστήμη, να νικήσουν αυτό το τέρας για να μπορούμε να βγούμε. Πλησιάζουμε στο άγιο Πάσχα και χρειάζεται επίσης η προστασία της Άσπιλης Καρδίας της Παναγίας”, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θεωρεί ότι η οργή των Ιταλών για το φιάσκο στη συγκράτηση της πανδημίας θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα που φαινόταν να διαθέτει πριν την επέλαση του κορονοϊού στη χώρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: