“Μίνι-τσουνάμι” στα τουρκικά παράλια – Δραματικές στιγμές και κατάρρευση πολλών κτιρίων στη Σμύρνη! (VID)

Ο φακός αποτυπώνει δραματικές, συγκλονιστικές στιγμές, με κτίρια να καταρρέουν μπροστά στην κάμερα και το νερό να παρασέρνει στο διάβα του διάφορα αντικείμενα, μετά το μίνι τσουνάμι που έπληξε τα τουρκικά παράλια.

Εικόνες καταστροφής, αποκάλυψης… Τα γνωστά κλισέ μοιάζουν πολύ λίγα για να περιγράψουν τις στιγμές που ζούνε οι γείτονές μας οι Τούρκοι στην πόλη της Σμύρνης και την ευρύτερη περιοχή.

Παλιές πολυκατοικίες και κτίρια κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, ενώ ένα “μικρής έντασης” τσουνάμι έπληξε τα Τουρκικά παράλια του Αιγαίου, με το νερό να παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του.

Οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία είναι συγκλονιστικές. Και η ελπίδα όλων είναι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές -αν και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα γίνει αυτό, με δεκάδες κτίρια να έχουν καταρρεύσει, καταπλακώνοντας πιθανότατα κάποιους ενοίκους.

Ακολουθούν μερικά βίντεο για να αποτυπώσουν ένα κομμάτι του δράματος.

Αρχικά βλέπετε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το Σεφεριχισάρ, νοτιοδυτικά της Σμύρνης, με τα ορμητικά νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους.

Μια άλλη εικόνα από το λιμάνι της ίδιας πόλης.

Παρόμοιες εικόνες και στο λιμάνι της Σμύρνης, με τα καράβια να “ταξιδεύουν” ακυβέρνητα.

Κάποια μέσα μεταδίδουν πληροφορίες του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας για 20 κτίρια που κατέρρευσαν στη Σμύρνη.

Σε αυτό το συγκλονιστικό βίντεο μάλιστα φαίνεται ζωντανά η κατάρρευση ενός κτιρίου, που πέφτει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα

Ένα παρεμφερές στιγμιότυπο μπορείτε να δείτε και εδώ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: