Mε χρήση βίας για την ανατροπή του Μαδούρο απειλεί ο Γκουαϊδό

“Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε το Μαδούρο γιατί δε θα φύγει από την εξουσία εθελοντικά”, είπε ο επίδοξος πραξικοπηματίας, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να μην αποδεχτεί τα εκλογικά αποτελέσματα.

Αδυνατεί να χωνέψει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό, εμμένοντας στα σχέδιά του για την επιβολή της εξουσίας του στη χώρα, παρά τις διαδοχικές σφαλιάρες από την πραγματικότητα. Σε δηλώσεις του την Τρίτη ξεκαθάρισε πως δεν αποκλείει την προσφυγή στη βία για την ανατροπή του νόμιμου προέδρου της χώρας καθώς “πρέπει να έχουμε κατά νου όλες τις πιθανές εναλλακτικές”.

“Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε το Μαδούρο γιατί δε θα φύγει από την εξουσία εθελοντικά”, είπε ο επίδοξος πραξικοπηματίας, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να μην αποδεχτεί τα εκλογικά αποτελέσματα.

Χσρακτήρισε “απάτη” τις εκλογές, λόγω της χαμηλής συμμετοχής και τη “απουσίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τις κάλπες”, εννοοώντας τα 20 κόμματα της ακροδεξιάς που απείχαν από τη διαδικασία, την ώρα που 107 κόμματα, τα περισσότερα από αυτά επικριτικά προς την κυβέρνηση συμμετείχαν κανονικά στην κάλπη. Επιπλέον, πλειάδα διεθνών παρατηρητών πιστοποίησε ότι οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη τήρηση των κανόνων.

Ο Γκουαϊδό απλώς αναμασά την προπαγάνδα των προστατών του στο Λευκό Οίκο, που εξαρχής προσπαθούσαν να δυσφημίσουν την ανάδειξη της νέας εθνοσυνέλευσης, του μοναδικού σώματος που έλεγχε μέχρι πρότινος ο Γκουαϊδό. Συγκεκριμένα, ο υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σε μια πλήρη περιφρόνηση του δικαιώματος των λαών να εκλέγουν μόνοι τους τις κυβερνήσεις τους, έκανε λόγο για “φάρσα”, με μοναδικό στόχο “να καταστρέψει το μοναδικό δημοκρατικό θεσμό που πραγματικά εκπροσωπεί το λαό της Βενεζουέλας”, παραβλέποντας βέβαια πως οι βουλευτές της πλειοψηφίας της απερχόμενης εθνοσυνέλευσης ήταν αυτοί που στάθηκαν ένθερμα στο πλευρό των εξοντωτικών κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος του λαού τους.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: