Φασισταριά στην Ουκρανία βρήκαν το δάσκαλό τους από φιλοσοβιετικούς παππούδες

Για αντεκδίκηση, οι νεοναζί ποδοπάτησαν πεσμένο διαδηλωτή.

Τίποτα δεν αποτυπώνει καλύτερα το χάσμα γενεών στη σύγχρονη Ουκρανία, όσο οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθούν (σ.σ.: όπως μας επισήμαναν σύντροφοι αναγνώστες μας, το βίντεο είναι παλιότερο, προ μερικών ετών, αλλά αυτό δε μειώνει σε τίποτα την αξία του).

Από τη μια άνθρωποι μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, που ανατράφηκαν στο σοσιαλισμό και έμαθαν ή και έζησαν το ναζισμό κι από την άλλη νέοι άνθρωποι, που κοινωνικοποιήθηκαν στην καπιταλιστική Ουκρανία και διδάχθηκαν πώς ο φασισμός είναι το καλύτερο αντίδοτο στον τρισκατάρατο κομμουνισμό.

Αυτοί οι δύο κόσμοι συγκρούστηκαν με αφορμή μια διαδήλωση σε ανάμνηση της επετείου του δημοψηφίσματος της 17ης Μάρτη 1991, όταν η μεγάλη πλειοψηφία των λαών της ΕΣΣΔ, ανάμεσά τους και ο ουκρανικός, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της Ένωσης. Ομάδα φασιστοειδών, αρκετοί από τους οποίους με καλυμμένα χαρακτηριστικά, επιτέθηκε στη διαδήλωση, ακόμα και με σπρέι, λογάριασε όμως χωρίς την αποφασιστικότητα των γερόντων, που με κάθε τρόπο απέκρουσαν το νεοναζιστικό εσμό: Με γροθιές, μπαστούνια ακόμα και… χιονόμπαλες.

Αφρίζοντας από το κακό τους, οι φασίστες αντεκδικήθηκαν ρίχνοντας κάτω έναν παππού και κλοτσώντας τον στο πρόσωπο. Αυτή η επίδειξη βαρβαρότητας δεν πτόησε ωστόσο τους υπόλοιπους, που συνέχισαν να αντιστέκονται, υπερασπιζόμενοι τα σύμβολά τους και την ιστορική μνήμη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: