Αβοήθητος πέθανε από κορονοϊό Ρουμάνος εποχικός εργάτης γης στη Γερμανία

Πριν πεθάνει, ο ίδιος παραπονέθηκε για βήχα και συνάχι, προφανώς ωστόσο ούτε έλεγχος του έγινε για την ασθένεια, ούτε του παρασχέθηκε οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια.

Στη Βάδη Βυτεμβέργη βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκατοντάδες ξένοι εργάτες γης, ενώ μεταξύ 9 και 14 Απρίλη κατέφτασαν στο αεροδρόμιο της Καρλσρούης 3000 εργάτες στα πλαίσια του προγράμματος της γερμανικής κυβέρνησης, για να πιάσουν σύντομα δουλειά στα χωράφια. Το σχέδιο προβλέπει την εργασία τους σε μικρές ομάδες, την παραμονή τους σε αραιούς κοιτώνες και την απόλυτη καραντίνα τους στο χώρο εργασίας και στέγασής τους, με απαγόρευση εξόδου, αλλά και επισκέψεων. Θεωρητικά προβλέπεται άμεσος ιατρικός έλεγχος σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος, ωστόσο ο θάνατος το Μπαντ Κρότσινγκεν δημιουργεί αμφιβολίες για το πόση σημασία θα δοθεί στη ζωή και την υγεία των εργατών, στο βαθμό που αυτοί παραμένουν μαντρωμένοι και άρα δυνητικά όχι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την κοινότητα.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: