Μύρισε το σφαγείο μας κορονοϊό – 200 Ρουμάνοι εργάτες μολύνθηκαν σε σφαγείο στη Γερμανία

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε σε 500 και εκτός από τους Ρουμάνους έχουν μολυνθεί και 100 Γερμανοί εργαζόμενοι.

Ο τίτλος προφανώς δεν αποτελεί ειρωνεία προς το τραγούδι ή το περιεχόμενό του, απλά ήταν ο πρώτος συνειρμός στο άκουσμα της είδησης ότι πάνω από 200 Ρουμάνοι εργάτες σε σφαγείο της Μπίρκενφελντ στη Βάδη 0 Βυτεμβέργη προσβλήθηκαν από κορονοϊό. Το γεγονός επιβεβαίωσε η ρουμανική κυβέρνηση, μετά από δημοσίευμα της εγχώριας εφημερίδας Adevarul στις 28 Απρίλη. Πρόκειται για εργάτες θυγατρικής της γερμανικής εταιρείας κρεάτων Μίλερ.

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε σε 500 και εκτός από τους Ρουμάνους έχουν μολυνθεί και 100 Γερμανοί εργαζόμενοι. Σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία υγείας, εκτός από τους θετικούς στον ιό, έχουν μπει σε καραντίνα και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, εννοώντας όμως ότι οι δεύτεροι “έρχονται στη δουλειά, αλλά κατά τα άλλα δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους”. Είναι προφανές πως η προσέλευση σε έναν μολυσμένο χώρο εργασίας είναι ο υπ’αριθμόν ένα κίνδυνος μετάδοσης για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ξεκάθαρα ως αναλώσιμοι, αρκεί να μην ενοχλούν το κοινωνικό σύνολο.

Η είδηση έρχεται λίγο καιρό αφότου εποχικός εργάτης γης από τη Ρουμανία άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος σε γερμανική γεωργική επιχείρηση, μην έχοντας λάβει καμιά ιατρική βοήθεια παρότι παραπονούνταν για συμπτώματα που παρέπεμπαν σε κορονοϊό. Οι άθλιες συνθήκες των Ανατολικοευρωπαϊων, με μισθούς πείνα, εξαντλητικά ωράρια και καμία προστασία για το εργασιακό τους καθεστώς ήταν μια πραγματικότητα πολύ πριν την πανδημία, με την τελευταία να δίνει τη χαριστική βολή σε μια ήδη εφιαλτική κατάσταση.

Ο ιερεάς Πέτερ Κόσεν, που ασχολείται χρόνια με τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών, δηλώνει σε ιστοσελίδα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στη βιομηχανία κρέατος: “Σα μηχανές νοικιάζονται γυναίκες κι άντρες, χρησιμοποιούνται, ξεδιαλέγονται, εξαπατώνται και ταπεινώνονται – άνθρωποι για πέταμα αντί για συμπολίτες μας”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: