Άστεγος σε αναπηρικό καροτσάκι πυροβολήθηκε στο πρόσωπο με πλαστική σφαίρα από την αστυνομία του Λος Άντζελες

Ο ίδιος φέρεται να παρακάλεσε τους αστυνομικούς να μην τον πειράξουν, ενώ η αστυνομία επίσημα δηλώνει πως οι σφαίρες ήταν “μη φονικές”.

Άλλη μια εικόνα φρικτής καταστολής μας έρχεται από τις ΗΠΑ, αυτή τη φορά από το Λος Άντζελες, όπου ένας άστεγος άντρας με αναπηρικό αμαξίδιο δέχτηκε πλαστική σφαίρα στο πρόσωπο, στη διάρκεια διαδήλωσης την περασμένη Τρίτη. Η αστυνομία κυνηγούσε διαδηλωτές που αψήφισαν την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις βραδυνές ώρες και εξαπέλυσαν πυρά με πλαστικές σφαίρες εναντίον τους. Μια από αυτές τις σφαίρες βρήκε στο αριστερό μάτι τον άτυχο άντρα, γνωστό με το παρατσούκλι “Cincinnati”, προκαλώντας του αφόρητο πάνω, μεγάλη αιμορραγία και άγνωστες προς το παρόν επιπτώσεις στο τραυματισμένο του μάτι. Στη συνέχεια, αστυνομικοί μετέφεραν τον άντρα με το αμαξίδιο σε άγνωστη κατεύθυνση, κι είναι εξίσου άγνωστο το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή και ποια είναι η κατάστασή του. Ασαφές είναι επίσης αν ο ίδιος ήταν μεταξύ των διαδηλωτών ή αν υπήρξε “παράπλευρη απώλεια” του αστυνομικού ζήλου.

Προς το παρόν, η μόνη δήλωση της αστυνομίας του Λος Άντζελες, δια μέσω της εκπροσώπου τύπου Νόρμα Άιζενμαν είναι ότι “λαμβάνουν πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες για το περιστατικό”, αλλά λόγω διεξαγωγής εσωτερικής έρευνας για το περιστατικό “δεν μπορεί ακόμα να σχολιάσει οτιδήποτε”, παραπέμποντας για ενημερώσεις στην ιστοσελίδα της αστυνομίας. Ένας άλλος ισχυρισμός της αστυνομίας είναι πως δε χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες, αλλά “μη φονικές” σφαίρες από αφρό, ωσάν να είχε σημασία το υλικό και όχι το αποτέλεσμα που προκαλούν στα θύματά τους.

 

View image on Twitter
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδήλωση στην οποία τραυματίστηκε ο άστεγος, ήταν απόλυτα ειρηνική μέχρι τις 6μμ, όταν οι αστυνομικοί απαίτησαν από το πλήθος να διαλυθεί λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οι διαδηλωτές απάντησαν ζητώντας από τους αστυνομικούς να γονατίσουν, κάτι στο οποίο εκείνοι απάντησαν με 100 συλλήψεις τις επόμενες ώρες.
Στην πόλη βρίσκονται επίσης 1000 Εθνοφύλακες, μετά από αίτημα του Δημοκρατικού δημάρχου Έρικ Γκαρσέτι, οι μισοί από τους οποίους συνεπικουρούν την αστυνομία της πόλης και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε γηροκομεία, που είναι επίκεντρο της πανδημίας στην περιοχή.
View image on Twitter
Με πληροφορίες από heavy.com
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: