Απειλές δολοφονίας και βιασμού σε δημοσιογράφο του ZDF επειδή έγραψε “Έξω οι ναζί”

Μετά την επίθεση στη δημοσιογράφο υπήρξε ένα κύμα δηλώσεων συμπαράστασης από πολίτες, κόμματα και ποδοσφαιρικές ομάδες.

Πριν πολύ λίγες μέρες γράφαμε για κατάπτυστη απόφαση του δεύτερου κρατικού καναλιού της Γερμανίας, ZDF, να απολογηθεί στην ακροδεξιά “Εναλλακτική για τη Γερμανία” επειδή στη διάρκεια συνέντευξης με το Σόιμπλε φάνηκε η πλάτη του καμεραμάν που φορούσε αντιφασιστικό μπλουζάκι.

Προφανώς η απέχθεια στο φασισμό δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο εργαζόμενο, αφού τη μέρα της Πρωτοχρονιάς μια δημοσιογράφος του δικτύου με έδρα το Βερολίνο έκανε την ανάρτηση “Έξω οι ναζί” (Nazis raus), η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 15.000 φαβ στο τουίτερ, ξεσήκωσε όμως και αντιδράσεις τόσο από καθαρόαιμους φασίστες, όσο και από τους “δεν είμαι ακροδεξιός αλλά”…

Οι πρώτοι επιδόθηκαν σε ένα χυδαίο υβρεολόγιο, απειλώντας τη δημοσιογράφο ακόμα και με δολοφονία ή βιασμό. Οι δεύτεροι εξανέστησαν επειδή ως δημοσιογράφος κρατικού καναλιού έπρεπε να επιδείξει πολιτική “ουδετερότητα”. Άλλοι πήραν τοις μετρητοίς την ειρωνική απάντηση σε κάποιο σχολιαστή που τη ρώτησε “Και ποιους δε θεωρείς ναζί;” “Όλους όσοι ψηφίζουν τους Πράσινους”.

Οι περισσότερες αντιδράσεις πάντως ήταν θετικές, ενώ η επίθεση στη Νικόλ Ντίκμαν ήταν αφορμή να πάρουν θέση υπέρ της πολιτικά κόμματα, ο υπουργός εξωτερικών Χάικο Μάας, ποδοσφαιρικές ομάδες όπως η Χέρτα Βερολίνου και το Αννόβερο 96, αλλά και χιλιάδες απλοί πολίτες, οδηγώντας το hastag #nazisraus στην κορυφή του γερμανόφωνου τουίτερ.

Μοναδική παραφωνία το AfD, που δε δίστασε να συνδέσει την ανάρτηση της Ντίκμαν με τον ξυλοδαρμό του επικεφαλής του κόμματος στη Βρέμη, κάνοντας λόγω ουσιαστικά για ηθική αυτουργία της “καμπάνιας μίσους” που υπάρχει τάχα κατά της γερμανικής ακροδεξιάς από μίντια και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις.

Η δημοσιογράφος, αφού δήλωσε βαθιά συγκινημένη με την αλληλεγγύη, ανήγγειλε πως για λίγες μέρες θα σταματήσει τις αναρτήσεις στο τουίτερ μέχρι να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός.

Με πληροφορίες από deutschlandfunk.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: