Άγρια καταστολή και συλλήψεις στο Σύνταγμα (VIDEO) – Η ΕΛ.ΑΣ. παραδίδει μαθήματα φασισμού στους Τούρκους ομόλογούς της

Οι αστυνομικοί περικυκλώνουν τους διαδηλωτές, τους ψεκάζουν με χημικά, τους ρίχνουν στο έδαφος, τους χτυπάνε και στη συνέχεια τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί, με κατηγορίες για “αντίσταση κατά της αρχής”.

Είναι από τα θέματα που πέρασαν στα ψιλά της επικαιρότητας, αλλά αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο τα δύο στρατόπεδα που υπάρχουν και τη γραμμή που τα χωρίζει. Και αυτή δεν μπαίνει ανάμεσα στις δύο όχθες του Αιγαίου, αλλά χωρίζει τους δυο λαούς από τις κυβερνήσεις τους, που εντοπίζουν πάντα τον “εχθρό λαό” και τον τσακίζουν με καταστολή.

Την περασμένη Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη μια διαδήλωση διεθνικιστικής αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό και τους αγωνιστές που διώκονται από τη φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν και κινδυνεύουν να έχουν την τύχη των 4 μαρτύρων-απεργών πείνας (οι μουσικοί Χελίν Μπολέκ και Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ του Grup Yorum, η δικηγόρος του λαού Εμπρού Τιμτίκ και ο Μουσταφά Κοτσάκ).

Η απάντηση των ελληνικών αρχών ήταν να ξυλοκοπήσει τους διαδηλωτές, να διαλύσει με χημικά τη συγκέντρωση και να προχωρήσει σε συλλήψεις τριών Τούρκων και δύο Ελληνίδων. Οι αγωνιστές αυτοί κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ, πέρασαν από αυτόφωρο και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πρόκληση απλής και βαρειάς σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής, πριν αφεθούν ελεύθεροι.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για το τι πραγματικά έγινε. Οι δυνάμεις της αστυνομίας περικυκλώνουν τους διαδηλωτές, τους ψεκάζουν στην κυριολεξία χωρίς να προκληθούν ή να κινδυνέψουν ούτε στιγμή<, τους ρίχνουν στο έδαφος κι εφαρμόζουν στην πράξη τον χουντικής έμπνευσης νόμο περί απαγόρευσης-περιορισμού των διαδηλώσεων.

Όπως σημειώνει η Επιτροπή “Επιμένουμε-Διεκδικούμε”: Το περιστατικό είτε έχει αποσιωποιηθεί είτε έχει διαστρεβλωθεί από τα αστικά μέσα μαζικής εξαπάτησης που αναφέρονται σε «ένταση» και «επεισόδια». Συνεπώς, από τη δική μας πλευρά, η αναδημοσίευση του βίντεο για την αποκατάσταση της αλήθειας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: