Τα κέρδη τους μας κόβουν την ανάσα – Δεν ανεχόμαστε άλλο τη ρύπανση και τη δυσοσμία των ΕΛΠΕ

Συγκέντρωση στην Ελευσίνα: Στις 5 Ιούνη βροντοφωνάζουμε: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ». Δεν ανεχόμαστε να ζούμε καθημερινά με τη ρύπανση, τη δυσοσμία και τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ!
Στις 5 Ιούνη βροντοφωνάζουμε:
«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι κάτοικοι της Ελευσίνας υψώνουμε τη φωνή μας, απέναντι στο διαχρονικό έγκλημα,  της ανεξέλεγκτης βιομηχανικής ρυπογόνας δραστηριότητας διάφορων επιχειρηματικών ομίλων. Υψώνουμε τη φωνή μας απέναντι στη βαριά επιβάρυνση που χρόνια υφίσταται η περιοχή μας, τη ρύπανση και τη δυσοσμία που προκαλούν τα ΕΛΠΕ που χρόνια «πνίγουν» το λαό και τη νεολαία της Ελευσίνας.  Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να «πνίγονται» στα κέρδη τους, χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας που την ίδια μέρα θα διαδηλώνουν ενάντια στο νέο έγκλημα που συντελείται με δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον υπόλοιπο λαό της Αττικής που διεκδικεί μέτρα αντιπυρικής προστασίας όπως στο Μάτι, που διεκδικεί να μη ζει δίπλα σε αυθαίρετα χωροθετημένους ΣΜΑ (Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) όπως στο Περιστέρι και στους Αγίους Αναργύρους και σε «καζάνια του θανάτου» όπως στο Πέραμα και στο Κερατσίνι!

Δεν ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες η Κυβέρνηση της ΝΔ έφερε και ψήφισε στη βουλή το «περιβαλλοντικό» νομοσχέδιο, που προωθεί μπίζνες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον τουρισμό, στις κατασκευές υποδομών και κατοικίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στα λαϊκά στρώματα, στο περιβάλλον, στα δάση.

Δεν ξεχνάμε ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές της προηγούμενης Κυβέρνησης, που πριν λίγους μήνες έδιναν τις άδειες και υπέγραφαν τα εγκλήματα για το περιβάλλον και την υγεία του λαού, αποφάσισαν να μην καταψηφίσουν το «περιβαλλοντικό νομοσχέδιο» που έφερε η ΝΔ και να «στρίψουν δια της αποχής».

Δεν ανεχόμαστε άλλο τη ρύπανση και τη δυσοσμία των ΕΛΠΕ.
Καμία σκέψη για επέκταση στο χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ.
Καλούμε το λαό της περιοχής σε αγώνα για να βάλουμε φρένο στην απαράδεκτη κατάσταση της έντονης δυσοσμίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Να πούμε φτάνει, όχι άλλη επιβάρυνση της υγείας και της ποιότητας ζωής μας, στο βωμό της αύξησης των κερδών των ΕΛ.ΠΕ. Να φωνάξουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την παραχώρηση του χώρου της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στα ΕΛΠΕ και το ενδεχόμενο επέκτασης των εγκαταστάσεων, ακόμα πιο κοντά στα σπίτια μας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Μπλόκο και τις εργατικές κατοικίες της Μάνδρας.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε καθημερινά με τη ρύπανση, τη δυσοσμία και τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης.

Διεκδικούμε:

  • -Μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού της περιοχής
    από τη βαριά επιβάρυνση της περιοχής, τη ρύπανση και τη δυσοσμία των ΕΛΠΕ – Να υποβληθούν άμεσα οι κάτοικοι της
    περιοχής στις ενδεδειγμένες εξετάσεις για τις επιπτώσεις στην υγεία τους από τη μακροχρόνια έκθεση
    στους βιομηχανικούς ρύπους.
  • -Να αποδοθεί ο χώρος της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στο λαό της περιοχής, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του σε πράσινο, την ελεύθερη πρόσβασή του στο παραλιακό μέτωπο αλλά και τη
    δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» μεταξύ των κατοικημένων περιοχών και των ΕΛ.ΠΕ.
  • -Καμία σκέψη για δημιουργία αγωγού μεταφοράς καυσίμων χωρίς όρους και με όλα τα επιστημονικά μέτρα ασφάλειας και πρόληψης μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος.
  • -Με συνδυασμένα μέτρα να καλυφθεί τώρα η ανάγκη κάλυψης των ενεργειακών αναγκών των λαϊκών νοικοκυριών της περιοχής.
  • -Όχι στις χορηγίες των ΕΛΠΕ που δίνονται για να εξαγοράσουν την ανοχή μας για την κατάσταση που ζούμε. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες μας σε σχολική στέγη, υγεία, χώρους άθλησης και αναψυχής αποκλειστικά από το κράτος, την Περιφέρεια και τον δήμο.
  • -Να ενισχυθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας & Ασπροπύργου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Να δημιουργηθεί πλήρως
    στελεχωμένο Κέντρο Υγείας Μάνδρας και περιφερειακό ιατρείο στις εργατικές κατοικίες.

Όλοι την Παρασκευή 5 Ιούνη στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σωματεία και φορείς της περιοχής, στις 7.30 μ.μ. έξω από το δημαρχείο Ελευσίνας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: