«Ο λαός σώζει το βουνό» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Από το Καρπενήσι μέχρι την Αθήνα η Φωνή της Υπεράσπισης των Βουνών έσκισε το πέπλο της επιτηδευμένης καθεστωτικής σιωπής υπενθυμίζοντας στις ύαινες της περιβαλλοντικής καταστροφής ότι αυτοί που αντιστέκονται είναι εδώ, συσπειρωμένοι, μάχιμοι και δυνατοί!

Από το Καρπενήσι μέχρι την Αθήνα η Φωνή της Υπεράσπισης των Βουνών έσκισε το πέπλο της επιτηδευμένης καθεστωτικής σιωπής υπενθυμίζοντας στις ύαινες της περιβαλλοντικής καταστροφής ότι αυτοί που αντιστέκονται είναι εδώ, συσπειρωμένοι, μάχιμοι και δυνατοί!

Το απόγευμα της 11ης Δεκέμβρη του 2023, το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από κόσμο!

Πολύς κόσμος, πολυσυλλεκτικός, από πλήθος φορέων: φυσιολατρικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, επιτροπές αγώνα, σωματεία, τοπικές πρωτοβουλίες, κινήσεις πολιτών, διάφορες συλλογικότητες, μα και άτομα, όλοι ενωμένοι σαν γροθιά στο πεδίο της έμπρακτης δράσης για τη Γη και την Ελευθερία, κόντρα στη λεηλασία της φύσης από τα αδηφάγα κοράκια της κερδοσκοπίας.

Ήμασταν εκεί, γιατί όπως εύστοχα έγραφε το πανό του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου:  “Ο λαός σώζει το βουνό”!

Από τα Άγραφα ως την Ήπειρο, από τη Θράκη ως την Αττική και την Εύβοια και από τις Κυκλάδες μέχρι την Κρήτη υπήρξε σημαντική αντιπροσώπευση στην κινητοποίηση χρωματίζοντας, αυτή τη φορά, αλλιώτικα το χάρτη : με το αισιόδοξο χρώμα της Αντίστασης!!!

Σημαντικό να αναφερθεί ότι υπήρξαν και αρκετά πανό αλληλεγγύης για τους διωκόμενους αγωνιστές του αντι-αιολικού κινήματος!

Έντονη ήταν και η παρουσία των Αγραφιωτών, Ευρυτάνων και Θεσσαλών. Άλλωστε, τα ανυπότακτα Άγραφα, αποτελούν πάντα την πιο εμβληματική αναφορά για ολόκληρο το Αντιαιολικό Κίνημα.

Να τονιστεί, σε αυτό το σημείο, ότι και στο Καρπενήσι την “πρωτεύουσα των Ψηλών Βουνών” υπήρξε παράλληλη δράση. Την ίδια περίπου ώρα με τη συγκέντρωση της Αθήνας, κάμποσοι πρωτοπόροι Ευρυτάνες συμπατριώτες μας συγκεντρώθηκαν στα 1000 μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου με πανό, έντυπο υλικό και παρέμβαση με τηλεβόες έδωσαν το δικό τους μήνυμα συμπόρευσης με όσους αγωνίζονται.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι πορεύτηκαν μέχρι το Σύνταγμα και τη Βουλή, με δυναμισμό και έντονο παλμό, έχοντας οδηγητή το “πάθος για τα ελεύθερα βουνά που είναι δυνατότερο απ’ τα αιολικά”!

Η νεολαία, μαχητική και πρωτοπόρα, κατέθεσε την πιο ζωογόνο πνοή και είναι αυτή που προσδίδει επιπλέον ελπίδα και προοπτική στον Αγώνα.

Ένας πλούτος συνθημάτων έδωσε το στίγμα:

-“Όλη η Ελλάδα μια οροσειρά, δεν αντέχει άλλο μπουλντόζες και μπετά”.

-“Κάτω τα χέρια από τα βουνά”.

-“Η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, τη φύση καταστρέφει και τα βουνά ρημάζει”.

-“Αγώνας ταξικός και οικολογικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος”.

-“Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά”.

-“Τα σχέδια που κάνετε θα μείνουνε στους χάρτες, σε τούτα τα βουνά θα ξαναβγούν αντάρτες”.

-“Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία”.

-“Βουνά καμένα, χωριά πλημμυρισμένα, κράτος και κεφάλαιο μάς πνίξανε στο αίμα”.

-“Εκείνοι για τα κέρδη λεηλατούν τη φύση, οι ταξικοί αγώνες η δική μας λύση”.

-“Ούτε στην Καζάρμα ούτε πουθενά, κάτω τα χέρια από τα Άγραφα”.

-“Λευτεριά σε ποτάμια και βουνά”….

και πλήθος άλλων ευρηματικών συνθημάτων που ξετύλιξε αυθόρμητα στο δρόμο η αυτενέργεια και η δημιουργική έμπνευση των διαδηλωτών!

Συνεχίζουμε… με ψυχή βαθιά!

Για να μην αφήσουμε τα κέρδη του ενεργειακού λόμπι να νικήσουν την αισθητική, τα ύψη και τη ζωή! Για να μην περάσει η μπότα της στυγνής εμπορευματοποίησης πάνω από ισοπεδωμένα βουνά, στερεμένα ποτάμια και καταληστευμένους ταπεινωμένους ανθρώπους.

✓ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ – ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Το χθες ήταν η αρχή, το αύριο κυοφορεί ακόμη πιο δυνατή συνέχεια…

*****

Και τώρα ας αφήσουμε και τα βιντεάκια να… μας ξεναγήσουν κι αυτά!!!

* (Φωτο: από Αθήνα “Άρης Π.” και “Ευρ. ιχν” – φωτο: από Καρπενήσι Γ.Μ. και Μ.Α. – βίντεο από τη διαδήλωση: “Ε.Ι.”)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: