Μπήκαν στο νησί τα ΜΑΤ – Δόγμα “νόμος και τάξη” τώρα και στην Τήνο…

Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι οι κάτοικοι που συνελήφθησαν από την αστυνομία και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νησί. Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες εγκατάστασης του αιολικού πάρκου.

Όπου δεν πίπτει νόμος, πίπτει ράβδος. Λίγες μέρες μετά από τον νόμο που σκοτώνει το περιβάλλον και το παραδίδει στους ιδιώτες για μπίζνες, ήρθε και η ράβδος των ΜΑΤ να επιβάλει την τάξη και το συμφέρον των επιχειρηματιών -ως άρχουσας τάξης. Τώρα και στην Τήνο, συντρίβοντας μια και καλή το ιδεολόγημα πως εχθρός των οργάνων της τάξης είναι οι “κακοί μπαχαλάκηδες” και όχι ο οργανωμένος λαός που διεκδικεί.

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους…

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 4 συλλήψεις. Και η αντίδραση του ΚΚΕ, που εκπροσωπούνταν από τον ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο, ήταν άμεση, απαιτώντας: να μείνουν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, να φύγουν τα ΜΑΤ από νησί και να σταματήσουν οι εργασίες της εγκατάστασης αιολικού πάρκου.

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική γραπτή δήλωση του Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου, αλλά και να ακούσετε όσα είπε σχετικά στο ραδιόφωνο του 904 Αριστερά στα FM.

“Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 20 Μάη βρίσκομαι στο νησί της Τήνου, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, στην κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου. Καταγγέλλω την απρόκλητη και ωμή βία των αστυνομικών δυνάμεων, που έφτασαν στην Τήνο και από τα γύρω νησιά, εναντίον των κατοίκων, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναγκαστούν να πάνε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης, που αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο της αστυνομικής αγριότητας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό, αλλά και τη σύλληψη 10 κατοίκων του νησιού.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Τήνου είναι δίκαιες, γιατί αντιπαλεύουν την πολιτική, που αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον.

Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι οι κάτοικοι που συνελήφθησαν από την αστυνομία και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νησί. Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες εγκατάστασης του αιολικού πάρκου.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: