ΕΔΕ στο φιλόλογο που στοχοποίησε ο Παναγιώταρος για παρεμπόδιση των εθνικιστικών καταλήψεων

Το περιστατικό είναι εξαιρετικά σοβαρό, γιατί αν μη τι άλλο ανοίγει την όρεξη σε κάθε είδους επώνυμο και ανώνυμο φασισταριό να καταγγέλλει εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στη διάδοση της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και της ακροδεξιάς στα σχολεία.

Μια απίστευτη είδηση μας έρχεται από τη Βέροια, όπου κλήθηκε σε ΕΔΕ ο φιλόλογος Δημήτρης Ταχματζίδης, καθηγητής του 4ου Λυκείου Βέροιας, επειδή αντιτάχθηκε στις καταλήψεις εθνικιστικού δηλητηρίου με αιχμή το μακεδονικό. Αυτό μάλιστα, μολονότι επισήμως το Υπουργείο Παιδείας έχει ταχθεί ενάντια σε αυτές τις δράσεις.

Η ΕΔΕ αυτή κατά “διαβολική σύμπτωση” έρχεται λίγο αφότου ο καθηγητής είχε στοχοποιηθεί ονομαστικά και με τη φωτογραφία του από τον υπόδικο φασίστα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, με συνοδευτικό κείμενο: «Αυτός απειλεί τα παιδιά που κάνουν κατάληψη ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας».

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας είχε σταθεί στο πλευρό του καθηγητή με ανακοίνωσή της, όπου σημείωνε πως:  «Η στοχοποίηση των συναδέλφων μας γίνεται επειδή υπερασπίζονται και καλλιεργούν δεδομένες δημοκρατικές αξίες και έχει στόχο την τρομοκράτηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η άθλια αυτή συκοφαντική επιχείρηση τρομοκράτησης δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποτελεί συνήθη πλέον πρακτική και δε θα περάσει».

Το περιστατικό, ακόμα κι αν – πιθανόν – δεν έχει περαιτέρω επιπτώσεις για τον καθηγητή, είναι εξαιρετικά σοβαρό, γιατί αν μη τι άλλο ανοίγει την όρεξη σε κάθε είδους επώνυμο και ανώνυμο φασισταριό να καταγγέλλει εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στη διάδοση της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και της ακροδεξιάς στα σχολεία. Η επαγρύπνιση του εκπαιδευτικού και μαθητικού κινήματος – που ήδη ορθώνουν συνεχώς εμπόδια στη δράση των φασιστών -, όπως και της κοινωνίας συνολικά οφείλει να είναι διαρκής και ασίγαστη.

Πληροφορίες από reader.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: