ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε κάθε οικογένεια και κάθε συνάνθρωπο που θα την χρειαστεί τις επόμενες ώρες!

Οργάνωση έμπρακτης αλληλεγγύης από τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Σεπολίων “Η Αναγέννηση”.

Με ανακοίνωσή του ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων “Η Αναγέννηση” καλεί όσους έχουν ανάγκη να καλέσουν στα τηλέφωνα 6974674502 και 6972551991 όλο το 24ώρο τις επόμενες ημέρες ή με email ή με μήνυμα στο messenger του facebook!

Με αυτόν τον τρόπο, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι λαϊκές δομές είναι αυτές που στηρίζουν το λαό στη δύσκολη ώρα, και όχι το αστικό κράτος που, όταν βρει τα δύσκολα, “κλείνει το μαγαζί” με κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως η κήρυξη αργίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΟΛΗ τη ΓΕΙΤΟΝΙΑ να δείξουμε έμπρακτα την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας σε κάθε οικογένεια και κάθε συνάνθρωπο που θα την χρειαστεί τις επόμενες ώρες!

Το χιόνι είναι ευχάριστο! Οι καλυμμένες με χιόνι πλατείες μας θα απελευθερώσουν τη χαρά των μικρών και μεγάλων παιδιών και είμαστε σίγουροι πως τα κινητά μας θα πάρουν φωτιά και τα «κάδρα» θα είναι άπειρα!

Αυτό είναι το φυσιολογικό άλλωστε… Αυτό θα έπρεπε να ισχύει σε κάθε χιονόπτωση και καλώς σε όσους θελήσουν και μπορέσουν να το χαρούν!

ΟΜΩΣ οι συνέπειες της κακοκαιρίας σε συνδυασμό με τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και τα αδιέξοδα που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά δεν προσφέρονται για ευχαρίστηση. Αυτές τις ώρες και όλες τις επόμενες, χιλιάδες νοικοκυριά θα βασανιστούν και δε θα χαρούν τα χιόνια! Απο κοντά και η ανεπάρκεια του κρατικού σχεδιασμού που για ακόμα μία φορα έμεινε στις συστάσεις περί «ατομικής ευθύνης» και στις διακηρύξεις περί ετοιμότητας μέχρι τα πρώτα 5-10 εκατοστά χιονιού και τότε ίσχυσε το … «μία από τα ίδια» !

Όπως παντού, έτσι και στη γειτονιά μας πολλές οικογένειες «της διπλανής πόρτας» :

  • Δεν μπορουν να ζεσταθούν γιατί δεν έχουν θέρμανση ή οι τρόποι που να χρησιμοποιήσουν δεν είναι αποτελεσματικοί με τόσο κρύο.
  • Έχουν κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής.
  • Δε μπορούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους (τροφή, φάρμακα κ.α) -τις φυσιολογικές ημέρες- όμως σε μία τέτοια περίσταση αυτό είναι πολλαπλάσια πιο δύσκολο.

Έχουν κάποιο ειδικό παράγοντα στη ζωή τους που σε αυτές τις συνθήκες δυστυχώς είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός όπως μικρά παιδιά και βρέφη, ηλικιωμένοι, Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και άλλα.

ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ να βοηθήσουμε, να συνδράμουμε, να μεσολαβήσουμε -και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί και μπορούμε- αυτές τις ώρες μέσω του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Συλλόγου μας!

Ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιό μας θα είναι σε ετοιμότητα για να παρέμβει προς τους αρμόδιους ή να κινήσει τις όποιες διαδικασίες χρειαστούν!

ΚΑΛΟΥΜΕ τα μέλη μας, τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου αλλά και όλους τους γείτονες και τις γειτόνισσες αυτές τις ώρες να δείξουν ιδιαίτερη πρόνοια και ετοιμότητα προς κάθε συνάνθρωπό μας και ιδιαίτερα προς αυτούς που πλήττονται πιο σκληρά από την αντιλαϊκή πολιτική έτσι ώστε να βοηθήσουμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ οικογένειες και συνανθρώπους μας που μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα!

ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Μπορεί να χρειαστεί:

  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ και ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
  • ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΕΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
  • Παροχή ξυλείας, θερμαντικών σωμάτων, θερμών κουβερτών.
  • Ιδιαίτερα ζητήματα υγείας και ανάγκη εύρεσης ιατρού ή ιατρικών συμβουλών, κλήσης του ΕΚΑΒ κ.α.
  • Παροχή ζεστών γευμάτων και ροφημάτων ή ακόμα και ζεστού νερού για βρέφη.

Και άλλα που μπορεί τώρα να μην είμαστε σε θέση να τα υποθέσουμε…

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που πιθανώς χρειάζονται βοήθεια να μας καλέσουν στα τηλέφωνα 6974674502 και 6972551991 όλο το 24ώρο τις επόμενες ημέρες ή με email ή με μήνυμα στο messenger του facebook!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: