Ο άνεμος της παρακμής – Όταν η ΚΝΕ συνδιοργάνωνε συναυλία των Σκόρπιονς στην Αθήνα

Τι κοινό είχαν οι Σκόρπιονς, ο ΣΚΑΪ και η ΚΝΕ; Το συγκρότημα παραβρέθηκε σε συναυλία στο ΣΕΦ με συνδιοργανωτές τους δυο τελευταίους το μακρινό κι αντεπαναστατικό 1990.

Κάποτε ο κόσμος μας ήταν διαφορετικός. Για παράδειγμα, ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΚΑΪ χτυπούσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και την ίδια περίοδο συνδιοργάνωνε μια συναυλία με την ΚΝΕ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η συναυλία ήταν των Σκόρπιονς. Και μάλιστα το 1990, πάνω στο αποκορύφωμα της αντεπανάστασης. κι ενώ είχαν κάνει επιτυχία τον ύμνο της “Wind of change”, στίχους του οποίου φρόντισε ο Ριζοσπάστης της εποχής να μεταφράσει και στα ελληνικά. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται η παρουσία τους τότε ΓΓ της ΚΝΕ Τάκης Θεοδωρικάκος, που σήμερα είναι στέλεχος της ΝΔ.

Τα ύστερα του κόσμου θα πει κανείς. Κι ήταν αυτό ακριβώς, τα ύστερα του κόσμου του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα. Και από πίσω να παίζει η γλυκιά μελωδία της παρακμής.

Τα σχετικά μας τα παρέχει το αρχείο του Thanassis στο τουίτερ:

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως οι Σκόρπιονς δε γνώριζαν ότι στους συνδιοργανωτές ήταν και η Κομμουνιστική Νεολαία και στη συνέντευξη τύπου πρόσθεσαν πως δεν είναι πολιτικό συγκρότημα και δεν ανήκουν κάπου. Λες και υπήρχε περίπτωση να τους παρεξηγήσει κανείς  και να τους περάσει για κομμουνιστές, ενώ αυτοί εξέφραζαν τη χαρά τους για τις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Σήμερα έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες, κι οι άνεμοι της αλλαγής μας πήραν και μας σήκωσαν. Ο ΣΚΑΪ στηρίζει ΝΔ, όπου βρίσκεται και ο τότε γραμματέας της ΚΝΕ, η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει, οι Σκόρπιονς έχουν δώσει περισσότερες τελευταίες συναυλίες κι από τους Πυξ Λαξ κι η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά και μουσικά αδικαίωτη.

Αλλά εμείς την φτιάξαμε την (ξανά) την οργάνωση, που τότε περνούσε τη χειρότερη κρίση της ιστορίας της (δεν είχε κάνει καλά-καλά φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά, για να τους καλέσει κι εκεί)

Χωρίς ξένα σώματα, φίδια (White Snakes) και σκορπιούς να χύνουν δηλητήριο στις γραμμές της στο όνομα της αλλαγής και των ανέμων της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: