12ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή – Όταν το Φεστιβάλ άνοιξε συζήτηση για το Τσέρνομπιλ

Η ΚΝΕ έφερε στην Ελλάδα τη Μερσέντες Σόσα, ο Τσακνής εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε Φεστιβάλ, ενώ μοιράζεται μπροσούρα για το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ και ανοίγει συζήτηση με τη συμμετοχή της σοβιετικής αντιπροσωπείας.

Συνεχίζουμε την αναδημοσίευση του αφιερώματος του 902 στη 45χρονη διαδρομή του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, με την αναφορά στο 12ο Φεστιβάλ, που κορύφωσε το ταξίδι του στην Καισαριανή, το Σεπτέμβρη του 1986. Αναβάθμισε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη σημαντική παρουσία της Μερσέντες Σόσα, ενώ άνοιξε με θάρρος τη συζήτηση για το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ.

Το 12ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» πραγματοποιήθηκε στις 10 – 14 Σεπτέμβρη 1986 στην Καισαριανή.

Ο χώρος της Αντίστασης αφιερώνεται στα 40 χρόνια του ΔΣΕ, όπου γίνεται και ειδική συζήτηση με εισηγήτρια τη Ρούλα Κουκούλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καταγράφεται μια σημαντική «διεθνής» στιγμή στην ιστορία του Φεστιβάλ: η συναυλία της Μερσέντες Σόσα. Ακόμα, στο συναυλιακό πρόγραμμα το «παρών» δίνουν: Η Πόλυ Πάνου, ο Γιώργος Νταλάρας, που εμφανίστηκε με τη νοτιοαφρικανή Λέττα Μ’ Μπούλου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Μπάμπης Γκολές, ο Λεωνίδας Βελής, η Γλυκερία, ο Μάριος Τόκας και άλλοι παλιοί και νέοι καλλιτέχνες, ενώ ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, καθώς και ο Διονύσης Τσακνής, κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί στο Φεστιβάλ μια ειδική έκδοση για το Τσερνομπίλ και γίνεται μάλιστα και σχετική συζήτηση για το ατύχημα με τη συμμετοχή της σοβιετικής αντιπροσωπείας, ενώ σε ειδική πολυθεματική έκδοση για το Φεστιβάλ κυκλοφορεί και ο «Οδηγητής», που στο περίπτερό του έχει μια εντυπωσιακή γιγάντια αναπαράσταση του πιεστηρίου της εφημερίδας.

Οι συζητήσεις φτάνουν τις 40, ενώ εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των προβολών κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, ανάμεσά τους και η προβολή ταινίας που γύρισε η κινηματογραφική ομάδα της ΚΝΕ για την ΕΤΜΑ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: