Τσίπρας στο Ζάππειο-Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν τη γραβάτα που θα μας κρεμάσουνε

Ήταν δίκαιο και έγινε γραβάτα.

Μία είναι η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της σημερινής βραδιάς, και δεν είναι άλλη από τη μπορντώ ταξική γραβάτα του Αλέξη Τσίπρα, η οποία είχε γίνει τόσο προβλέψιμη που κλείδωσε και στο στοίχημα. “Βγαίνουμε μωρό μου βγαίνουμε μας” είπε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, σε μια ομιλία τόσο καρμπόν στην ουσία της με εκείνες του Σαμαρά, που πραγματικά απορεί κανείς πώς δεν βρέθηκε εκεί ο πρώην πρωθυπουργός να τον αρπάξει απ’τη γραβάτα, και να του πει με το γνωστό σταράτο τρόπο της “αντρικής σχολής” “Ούτε το Ζάππειο ρε δεν μου άφησες”.

Το σκηνικό θα μπορούσε να γίνει εντυπωσιακότερο αν σηκωνόταν ο Καμμένος να φορέσει τελετουργικά τη γραβάτα στον Τσίπρα, αλλά σιγά μην άφηνε ο πρωθυπουργός κανέναν να του κλέψει την παράσταση. Εξού και στο τέλος της ομιλίας έβγαλε τη γραβάτα, σε μια κίνηση που προκαλεί συγκινήσεις τουλάχιστον αντίστοιχες με εκείνες του Ρουβά το 2004 όταν έβγαζε το σακάκι του επί της σκηνής της Γιουροβίζιον. Ο Πάνος όμως πήρε τη δική του ρεβάνς στην ομιλία που ακολούθησε, με τη δήλωσή του ότι η κυβέρνησή του απέφυγε τον εμφύλιο (!), συγκρίνοντας εαυτόν και Τσίπρα με Ζέρβα-Βελουχιώτη (αφήνουμε στη φαντασία σας ποιος είναι ποιος) επί επιχείρησης Γοργοπόταμου, η οποία τελείωσε για να πάμε στο “Σχέδιο Μάρσαλ” και τον ώριμο κομμουνισμό. Κι αν όλ’αυτά σας θέλουν να κάνετε να κρεμαστείτε, ευτυχώς ο πρωθυπουργός μας σήμερα πετώντας τη γραβάτα στο κοινό μας παρείχε και το κατάλληλο μέσο. Αν και κανονικά θα έπρεπε να τη χτυπήσει και στο τραπέζι, αλλά έχει κι ένα επίπεδο (το πρώτο, πιο κάτω δεν πάει).

Μνημόνια, Γοργοπόταμος και Βάρκιζα τέλος λοιπόν, καθώς όπως μας είπε ο Αλέξης, πλέον η Ελλάδα ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία, δηλαδή θα παίρνει τα μέτρα ολομόναχη και χωρίς καμία βοήθεια. Τα οποία μέτρα βέβαια μας διαβεβαίωσε ότι δε θα χρειαστούν γιατί δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό μέτρο στη συμφωνία για το χρέος, κάτι πλεονάσματα 2,2 ως το 2060 θα τα πετύχουμε με τη δύναμη της θέλησης (των αστικών μας κυβερνήσεων και των αφεντικών). Δεν ξέχασε βέβαια να αναφερθεί και στους κατατρεγμένους που σήκωσαν το βάρος των μέτρων, θέλοντας να “κουβεντιάσει μαζί τους ήσυχα κι απλά”, γιατί αν δεν μαγαρίσεις και λίγο Ρίτσο δεν είναι καθαρή η έξοδος από τα μνημόνια.

Η γραβάτα πάντως ήταν ό,τι καταλληλότερο σημειολογικά για τη σημερινή πανηγυρική βραδιά, από την οποία το μόνο που έλειπε ήταν οι χοροί στην πλατεία συντάγματος, τους οποίους οι αγνοί οπαδοί της κυβέρνησης φρόντισαν αυτοί τη φορά να στήσουν μονάχα διαδικτυακά. Η σημειολογία της είναι διττή και για κάθε περίσταση, διότι αν τη γυρίσεις ανάποδα σχηματίζει μια εξαιρετική θηλιά, σαν αυτή του χρέους από την οποία απαλλαγήκαμε, ενώ αν την αφήσεις προς τα κάτω μας δείχνει ακριβώς τι πήραμε χάρη στη συμφωνία του Γιούρογκρουπ. Που θα μπορούσε να μας το έχει δείξει ακόμα πιο παραστατικά ο πρωθυπουργός μας, αν επέλεγε να φορέσει τη γραβάτα που είχε ποστάρει προ μηνών ο γιος του Καμμένου. Αλλά κι αν φτωχική τι βρήκες τη μπορντώ γραβάτα μετά από τόσα μνημόνια, δε σε γέλασε, να δεις τι σου ‘χω για μετά…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    O Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαν να βλέπεις σε γρήγορη κίνηση τον Αντρέα και το ΠΑΣΟΚ (όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη).
    Ομολογώ ότι είναι κάπως λιγότερο χυδαίο, αισθητικά τουλάχιστον, προφανώς λόγω απουσίας πόρων…….αλλά έχουμε ακόμα καιρό.

Κάντε ένα σχόλιο: