Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και οι βρωμιές της ΕφΣυν

Όπως δε λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, έτσι δε θα μπορούσε να λείπει και η ΕφΣυν από το πάρτι συριζαϊκής συκοφαντίας για το “εθνικιστικό” ΚΚΕ που τάχα “στοχοποιεί μονομερώς τον αλυτρωτισμό των γειτόνων”.

Συγκεντρώσεις σχεδιάζει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Πέμπτη 24 Γενάρη το ΚΚΕ, ενάντια στη νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών, κάτω από τα συνθήματα που είναι ήδη γνωστά εδώ και κάποιες μέρες από τη γνωστή αφίσα με το όχι στη συμφωνία:

Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

Τι κατάλαβε απ’ αυτά η ΕφΣυν, πριν ακόμα ανακοινωθούν επίσημα οι συγκεντρώσεις; Μα φυσικά ότι το ΚΚΕ έχει διολισθήσει σε εθνικιστικές θέσεις, στοχοποιεί μόνο τον αλυτρωτισμό των γειτόνων και το λοιπό τροπάρι που ψέλνουν με πάθος συριζαίοι με στολή και πολιτικά τις τελευταίες μέρες.

Ως επιστήμονες στην παραχάραξη των θέσεων του ΚΚΕ μας ενημερώνουν “Ότι το ΚΚΕ πρώτη φορά προσανατολίζεται σε συλλαλητήριο για το Μακεδονικό (ή με αφορμή το Μακεδονικό) και μάλιστα επικεντρώνοντας την κριτική του προς τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό που υπάρχει στο έδαφος της γειτονικής χώρας.”. Πού το είδε αυτό στην αφίσα που η ίδια η συντάκτρια επικαλείται ως τεκμήριο, κανείς δεν ξέρει, μάλλον γράφτηκε με μαγικό μελάνι που αποκαλύπτεται μόνο στα μάτια συριζαίων. Χώρια βέβαια πως η συγκέντρωση δε σχετίζεται γενικά κι αόριστα με το Μακεδονικό, αλλά συγκεκριμένα με την ευρωνατοϊκή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, στην οποία αντιτίθεται όπως έχει αντιτεθεί σε κάθε αντίστοιχη επέκταση ιμπεριαλιστικών οργανισμών από τον καιρό που πρωτοδημιουργήθηκαν.

Συνεχίζοντας τη συκοφαντία, η συντάκτρια εμφανίζει το κόμμα να υποστηρίζει  “ότι (η συμφωνία των Πρεσπών, σ.σ) αφήνει «ανοιχτό παράθυρο για να εκδηλωθεί ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμών των γειτόνων», όπως έχει δηλώσει ο κ. Κουτσούμπας πολλές φορές”. Τόσες πολλές φορές, που η δημοσιογράφος δεν μπήκε να στον κόπο να παραθέσει ένα λινκ σε κείμενο ή δήλωση του γγ του ΚΚΕ, για να δούμε αν και σε ποια συμφραζόμενα λέγεται κάτι τέτοιο. Αντιλαμβανόμαστε την κούρασή της και για να τη διευκολύνουμε παραθέτουμε την εξής συνέντευξη του Κουτσούμπα μόλις πριν λίγους μήνες, όπου αναλύει ξεκάθαρα τον αλυτρωτικό χαρακτήρα του συνθήματος “Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική” και επισημαίνει τις επικίνδυνες στοχεύσεις των εθνικιστών και της άρχουσας τάξης ακόμα και για απόσπαση εδαφών από την ΠΓΔΜ. Εξού και ο τίτλος του βίντεο, που φτιάχτηκε προφανώς από κάποιο εθνίκι που δεν έχει πληροφορηθεί ότι το ΚΚΕ θέλει περίπου τα ίδια με τον ίδιο, αλλά τώρα μάλλον θα του ανοίξουν τα μάτια:

Το συγκινητικότερο απ’όλα όμως είναι το πατρονάρισμα που επιχειρεί να κάνει η συντάκτρια στις σχέσεις του ΚΚΕ με τα ΚΚ της περιοχής, εφευρίσκοντας μάλιστα κάποιο ανύπαρκτο “Κομμουνιστικό Κόμμα της ΠΓΔΜ”, καθώς το κανονικό του όνομα είναι Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας, αλλά κάπου εδώ ο συριζαϊκός διεθνισμός παθαίνει – κατά το κοινώς λεγόμενο – κοκομπλόκο. Για να μην ανησυχεί πάντως η συντάκτρια, να την ενημερώσουμε ότι το ΚΚΜ συμμετείχε και φέτος στη διεθνή συνάντηση των ΚΚ στην Αθήνα, ενώ είχε αποστείλει και χαιρετιστήριο μήνυμα στο 20ό συνέδριο του κόμματος το 2017, αναφερόμενο σε αμφότερες με το όνομά του. Τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις για το ζήτημα, τα δυο κόμματα τις συζητούν στα πλαίσια των διεθνών επαφών τους, χωρίς να χρειάζονται τη διαμεσολάβηση κανενός “νατοϊκού διεθνιστή”. Αλήθεια, τι να λέει το ΚΚ Μακεδονίας για το ΝΑΤΟ άραγε;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

  • Ο/Η Perastikos λέει:

    Ο λαός θέλει επιστροφή Φώτη Παπούλια στην ΕΦΣΥΝ. Δυσμενής μετάθεση, μικρή θυσία όμως στον βωμό της “αλήθειας”

  • Ο/Η Ανδρέας Κ λέει:

    Το όλο άρθρο της ΕΦΣΥΝ διαθέτει παράλληλα και μια άθλια χροιά κουτσομπολιού και δήθεν «αποκαλύψεων»… Με φράσεις όπως «απέφυγε να επιβεβαιώσει», «ούτε τη διέψευσε» κτλ.

    Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το άρθρο βγήκε 21.01.2019, 15:05 αλλά όσοι παρακολουθούμε το Κόμμα και τις θέσεις του ξέραμε από χτες (20/1) αυτή την κατεύθυνση του Κόμματος από το στόμα του Γ.Γ. Παραθέτω απόσπασμα από την εκδήλωση για τις ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας όπως δημοσιεύτηκε στο 902 Κυριακή 20/01/2019 – 15:46:

    «Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία στην Βουλή, έτσι όπως έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που μπήκε η υπογραφή Τσίπρα δίπλα σε αυτή του Ζάεφ.

    Από εκείνη την στιγμή, έχουμε αναπτύξει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης με ανακοινώσεις, αφίσες, συγκεντρώσεις, περιοδείες, ομιλίες, συλλαλητήρια, πορείες με κεντρικά συνθήματα:

    ΟΧΙ στη συμφωνία των Πρεσπών Τσίπρα- Ζάεφ.

    ΟΧΙ σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

    ΟΧΙ στον επικίνδυνο αλυτρωτισμό και τον αντιδραστικό εθνικισμό.

    ΝΑΙ στην ειρήνη και φιλία των λαών.»

    Αποδεικνύουν έτσι ότι καθόλου δεν νοιάζονται για τις θέσεις του Κόμματος παρά μόνο για την υπεράσπιση της Κυβερνητικής πολιτικής και την αναπαραγωγή της κυβ. προπαγάνδας (που ανθεί αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο).

    Επιπλέον, δεν κάνουν καν απόπειρα να απαντήσουν στην κύρια ένσταση του ΚΚΕ στη συμφωνία και βασικό της στόχο, δηλαδή το Νάτο.

Κάντε ένα σχόλιο: