Με σκονάκι Καρτερού και συριζοτρόλ ο Τσίπρας κατά του ΚΚΕ στη βουλή

“Η’ εγώ διάβασα λάθος το Λένιν ή κάτι άλλο συμβαίνει” αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και κανείς δε διανοείται ότι μπορεί να ισχύει το δεύτερο.

Το βλέπαμε, το περιμέναμε, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Αφού επί μέρες προετοιμαζόταν το έδαφος από συριζοτρόλ, αφού βγήκαν κυριολεκτικά όλα τα μωρά στην πίστα, από τον εγκέφαλο του σχεδίου συκοφάντησης του ΚΚΕ Θανάση Καρτερό μέχρι τον Παπαδημούλη και τον Κούλογλου, αφού ξέθαψαν μέχρι και τον Κοψίδη, που μετά την αποχώρησή του από το ΚΚΕ, μελέτησε βαθιά το λενινιστικό διεθνισμό στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, είχε έρθει επιτέλους η ώρα του πρωθυπουργού να κορυφώσει το λασπόλουτρο κατά της κρυστάλλινης θέσης του κόμματος. Κι αυτό ακριβώς έγινε στην αποψινή του ομιλία στη βουλή, αφού πια είχαν ήδη κλειδώσει τα σχετικά στοιχήματα.

Είναι ίσως θλιβερό να βλέπεις έναν πρωθυπουργό, όσο κι να διαφωνείς πολιτικά μαζί του, να αναπαραγάγει επιχειρήματα των πέι ρολ του διαδικτύου και μάλιστα να μην καταφέρνει καν να το κάνει σαν ήταν δικά του. Ούτε στην Ειρήνη Γκίνη (Μίρκα Γκίνοβα) δεν κατάφερε να αναφερθεί χωρίς να διαβάζει από μέσα το σκονάκι του διευθυντή του γραφείου τύπου του. Το οποίο ευτυχώς που υπήρχε δηλαδή, αλλιώς θα μπέρδευε την Τασκένδη, στην οποία αναφέρθηκε σε σύνδεση με τους Σλαβομακεδόνες πρόσφυγες του ΔΣΕ, με το τας κεμπάπ. Βαρύς ο πόνος του για αυτούς τους μαχητές και για την ιθαγένεια και τις περιουσίες που έχασαν, δε μας είπε βέβαια τι ακριβώς εμποδίζει την κυβέρνησή του να αποκαταστήσει η ίδια τις ιστορικές αυτές αδικίες. Λίγο έλειψε να μας πει ότι το ΝΑΤΟ πριν ακόμα ιδρυθεί ήταν το όραμα της Γκίνη και των συναγωνιστών της, προτίμησε όμως απλά να προσπεράσει το ζήτημα, κάνοντας πως τάχα καταλαβαίνει τον προβληματισμό του ΚΚΕ γι’ αυτό, αλλά στην τελική δεν είναι αυτό το μείζον μπροστά στον εθνικισμό που τάχα καταπολεμάει η συμφωνία.

Κάτι το οποίο ο ίδιος κατάλαβε από την ενδελεχή μελετή των κλασικών κατά τη σύντομη θητεία του στην ΚΝΕ. Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί από το ρητορικό του ερώτημα “Ή εγώ διάβασα λάθος τον Λένιν όταν ήμουν μικρός ή κάτι άλλο συμβαίνει;” Ίσως απλά ο Λένιν να διάβασε λάθος τον ηγέτη,  ή μπορεί  ο Τσίπρας να διάβασε την ίδια έκδοση Μαρξ και Λένιν με την Παπαγγελή.

Το ότι άφησε προς το τέλος της ομιλίας του την επίθεση στο ΚΚΕ ο πρωθυπουργός μόνο τυχαίο δεν είναι. Δείχνει ποιον ακριβώς θεωρεί – απόλυτα δικαιολογημένα – ως βασικό πολιτικό και ιδεολογικό του αντίπαλο, το μόνο με τον οποίο έχει βαθύ χάσμα σε κάθε επίπεδο, πολύ πάνω από τακτικίστικες διαφωνίες με τη ΝΔ και άλλες αστικές δυνάμες, που υπερπροβάλλονται με θεατρινίστικο τρόπο εκατέρωθεν. Και είναι ο μόνος αντίπαλος που πραγματικά φοβάται, πολύ πέρα από υπολογισμούς για εκλογικές διαρροές και κουκιά. Έχουν τρομάξει και επιβάλλεται να τρομάξουν ακόμα περισσότερο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: