Κοίτα ποιος μιλάει – Το κομμουνιστόμετρο του Παπαδημούλη για το ΚΚΕ και την Κανέλλη

Κομμουνιστόμετρο για την “καραμανλική” Κανέλλη και διεθνιστόμετρο για το “εθνικιστικό” ΚΚΕ έβγαλε η ενσάρκωση του ήλιου του πράσινου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Εν αρχή ήταν τα μικρά συριζοακκάου των 100 ακολούθων, που ξεκίνησαν την προβοκάτσια με την αφίσα του ΚΚΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ρίχνοντας λάσπη περί δήθεν “στήριξης” του κόμματος στο χθεσινό εθνικιστικό συλλαλητήριο. Στη συνέχεια ανέλαβαν να την αναδείξουν τα “μεγάλα” ακκάου και το “βαθύ τουίτερ”, δίνοντας τις πρώτες ενδείξεις ότι η επίθεση ήταν στοχευμένη και με “κεντρικό σχεδιασμό”.

Η προβοκάτσια ανέβηκε στο επόμενο επίπεδο, όταν στο παιχνίδι μπήκε και ο Θανάσης Καρτερός, με επίσημα κι ανεπίσημα διαδικτυακά μετερίζια του Σύριζα να σπεύδουν να αναπαραγάγουν την “ανάλυσή” του περί “εθνικιστικής αφίσας” και της Μίρκας Γκίνοβα “που σκοτώθηκε νωρίς”. Μετά περάσαμε στη σφαίρα της μυθοπλασίας, με την Άννα Χατζησοφιά να διαβλέπει συμπαιγνία ΣΚΑΪ και ΚΚΕ στην κάλυψη του συλλαλητηρίου, προσφέροντας περισσότερο γέλιο από όλες τις σειρές του Χάρη Ρώμα μαζί.

Στη μάχη της “αλήθειας” πέφτουν πλέον και βαριά χαρτιά, όπως ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, που συνέχισε της προπαγάνδας το ανάγνωσμα σε τοπικό μέσο της Κοζάνης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δημ. Παπαδημ. έβαλε μπρος την κασέτα του καλού συριζοτρόλ για το ΚΚΕ που άλλαξε θέση, την “ιδεολογική ηγεμονία” της Λιάνας Κανέλλη στα εθνικά θέματα κοκ. Το μόνο που άλλαξε βέβαια, είναι μια μικρή λεπτομέρεια που ξέχασε να αναφέρει: πως για πρώτη φορά η επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ συνδέεται άρρηκτα με την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ -και παίρνει σειρά και η ΕΕ. Αλλά μην περιμένετε από τον Παπαδημούλη να ασχοληθεί με μια ανθυπολεπτομέρεια, όπως η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, και να προφέρει κακές λεξούλες-αρκτικόλεξα.

Και ποια είναι η -κατά Παπαδημούλη- αιτία για όλα αυτά και την “αλλαγή απόψεων” του ΚΚΕ; Ετοιμαστείτε για μια βαθιά μαρξιστική ανάλυση: η Λιάνα Κανέλλη και η συνεργασία της με το Κόμμα. Μια συνεργασία που κρατάει εδώ και δύο δεκαετίες τουλάχιστον, αλλά μην αφήνεις μια λεπτομέρεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία συκοφαντίας.

Μπορεί ο Δημ. Παπαδημ. να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, με το ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε ως καταφύγιο για άστεγους Πασόκους και έγινε ΠΑΣΟΚ (στη θέση του ΠΑΣΟΚ) το ίδιο. Αλλά είναι αστείο να κρίνει με τα ίδια σταθμά το ΚΚΕ και την πολιτική του συνέπεια. Κι είναι το άκρον άωτο της ειρωνείας να βγάζει το κομμουνιστόμετρο για τη Λιάνα Κανέλλη (“μια καραμανλική που το παίζει κομμουνίστρια…” όπως λέει) ένας παλιοπασόκος που το παίζει αριστερός και διεθνιστής. Συγκρίνεται μόνο με την απόπειρά του να βγάλει διεθνιστόμετρο για το ΚΚΕ και τη στάση του στο Μακεδονικό και το Κυπριακό ένας από τους φανατικότερους υποστηρικτές του ευρωατλαντικού Σχεδίου Ανάν.

Το μόνο που μένει είναι να τοποθετηθεί σε ίδιο μήκος κύματος και κάποιος υπουργός του Σύριζα, αν όχι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συζήτησης που θα ακολουθήσει πριν την ψήφιση της Συμφωνίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η Χαρούλα Πεπονάκη λέει:

    Εγώ λέω προκειμένου να τους δώσουμε κι άλλη τροφή σαν την “εθνικιστική” αφίσα να καθιερώσουμε ως εθνικιστικό-αντιδιεθνιστικό σύνθημα σε συγκεντρώσεις το “Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, ΝΑΤΟϊκέ, ΝΑΤΟϊκέ”. Πολύ θα πληγώσει τον γνήσιο διεθνισμό τους.

    Πουλημένα τομάρια…

Κάντε ένα σχόλιο: