Γνωριμία με έναν αντεπαναστάτη – Η ΕΡΤ προβάλλει το “βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο” του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Η ΕΡΤ συμμετέχει στην καλλιέργεια αντικομμουνιστικού κλίματος, με αφορμή τα 30 χρόνια από την Πτώση του Τείχους. Και βρίσκει στον ηγέτη της αντεπανάστασης, το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή τη δουλειά.

Το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ μας ενημερώνει.

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ συναντά τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σε μια σειρά αποκλειστικών συνεντεύξεων με τον άνδρα που συνέβαλε στη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Χρησιμοποιώντας τα προσωπικά αρχεία του Γκορμπατσόφ, καθώς και συνεντεύξεις με πολύ σημαντικούς πολιτικούς των τελευταίων 30 χρόνων, το ντοκιμαντέρ αυτό είναι ένα βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο ενός από τους πολιτικούς που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τον 20ό αιώνα.

Έτσι διαφημίζει το ντοκιμαντέρ αμερικάνικης παραγωγής, που μεταδίδει απόψε στις 10 μμ, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.

Προφανώς και μπορεί να μάθει κανείς πολλά, παρακολουθώντας τι λέει ο ταξικός αντίπαλος. Ειδικά στην περίπτωση των συζητήσεων με τον Γκορμπατσόφ, μπορεί να υπάρξουν ενδιαφέρουσες ομολογίες για τον κομβικό ρόλο που έπαιξε στη διάλυση του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση, στην ολοκλήρωση και επικράτηση της αντεπανάστασης. Και από αυτό, μπορεί να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ας μη γελιόμαστε, όμως. Δεν είναι επιμορφωτικός ο σκοπός της ΕΡΤ, επιλέγοντας να προβάλει αυτό το ντοκιμαντέρ. Παίρνει απλώς μέρος στο αντικομμουνιστικό κλίμα που καλλιεργήθηκε με τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από την Πτώση του Τείχους. Και βρίσκει το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για αυτή τη δουλειά στον Γκορμπατσόφ, τον ηγέτη της αντεπανάστασης και της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: