Εθνικισμός με το τετραγωνικό – 4000 τ.μ σημαία ανάρτησε στον Υμηττό ο δήμαρχος Γλυφάδας

Μπορεί η εθνική μας περηφάνεια να εδέχθη ένα βαρύ πλήγμα μετά την ακύρωση της επισκέψεως της Αυτού Μεγαλειότητος Εμμανουέλ Μακρόν, ευτυχώς όμως κάποιοι τοπικοί άρχοντες φυλάττουν Θερμοπύλες και στις πιο αντίξοες για το γένος συνθήκες.

Λέγαμε και πολύ πρόσφατα με αφορμή το απείρου κάλλους εξώφυλλο του Βημαγκαζίνο – Μαρινάκης σχωρέσ’το – αλλά και την επική εμφάνιση καραγκούνας της Γιάννας Αγγελοπούλου, ότι η πανδημία, μέσα στα τόσα δεινά που επέφερε μας γλίτωσε τουλάχιστον από ένα σημαντικό μέρος εθνικιστικού κιτς που αναμφίβολα ετοιμαζόταν να εκτοξευτεί αλύπητα πάνω μας.

Όσο φυσικά οι μέρες για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 πλησιάζουν, αναπόφευκτα κρατικοί και τοπικοί φορείς, όπως και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. κάνουν ό,τι μπορούν για να αναπληρώσουν κάτι από το χαμένο έδαφος. Μπορεί η εθνική μας περηφάνεια να εδέχθη ένα βαρύ πλήγμα μετά την ακύρωση της επισκέψεως της Αυτού Μεγαλειότητος Εμμανουέλ Μακρόν λόγω νέας επιδείνωσης του κορονοϊού στη Γαλλία, το φρόνημα όμως παραμένει ακμαίο κι ευτυχώς κάποιοι τοπικοί άρχοντες φυλάττουν Θερμοπύλες και στις πιο αντίξοες για το γένος συνθήκες.

Όπως ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με πρωτοβουλία του οποίου κυματίζει στο ψηλότερο σημείο του Υμηττού ελληνική σημαία 4000 τμ., με προφανή φιλοδοξία να συναγωνιστεί το σινικό τείχος σε ορατότητα από το διάστημα, στο οποίο συμβάλλει και το γεγονός ότι τα βράδια φωτίζεται. Μάλιστα, η βραδινή θέαση της σημαίας είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, παραπέμποντας σε κάτι μεταξύ Ούφο – δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως στον Υμηττό συχνάζουν ως γνωστόν εξωγήινοι – και φωτογραφίας υπερηχογραφήματος:

Στο ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμά του, που με δυσκολία ξεχωρίζει αν έρχεται από το 1971 ή πενήντα χρόνια μετά, ο δήμαρχος μας διαβεβαιώνει πως: “Η ελληνική σημαία θα κυματίζει πάντοτε ψηλά. Για να θυμίζει ότι χάρη στον αγώνα και στις θυσίες των Ηρώων του ’21 η πατρίδα μας είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη», Στη Γλυφάδα μας, σήμερα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, βάλαμε τη σημαία μας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. 4.000 τετραγωνικά, η πιο μεγάλη που έχουμε βάλει ποτέ. Για να είναι ορατή από παντού. Εκεί θα μείνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, τιμώντας τους άνδρες και τις γυναίκες που έδωσαν και κέρδισαν τον αγώνα για τη λευτεριά. Χρόνια πολλά Ελλάδα”.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το ανδραγάθημα το είχε επαναλάβει ο δήμος Γλυφάδας και την 28η Οκτώβρη, μόνο που σήμερα η σημαία είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη και “η πιο μεγάλη που έχουμε βάλει ποτέ”, όπως είδα ότι τόνισε ο δήμαρχος, δημιουργώντας αναπόφευκτους φροϋδικούς συνειρμούς.

Τέλος ο δήμος Γλυφάδας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την εταιρεία που ανέλαβε το εθνωφελές έργο, η οποία μάλιστα, με πραγματικό πνεύμα προσφοράς αντάξιο των μεγάλων ευεργετών της φυλής μας, ανέλαβε το ήμισυ του κόστους. Χορηγοί ή θάνατος είναι το επικαιροποιημένο μήνυμα της παλιγγενεσίας, που ευτυχώς υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία και υψηλές αισθητικές προδιαγραφές που θα ζήλευαν οι διοργανωτές των αλήστου μνήμης εορτών πολεμικής αρετής στο Καλλιμάρμαρο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: