Ένας νεκρός διαδηλωτής από δολοφονική επίθεση νεοναζί στις ΗΠΑ

Ο δράστης συνελήφθη, η ταυτότητά του δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι τώρα, αλλά είναι φως-φανάρι πως πρόκειται για ακροδεξιό που έπεσε σκόπιμα πάνω στο πλήθος των διαδηλωτών με το όχημά του, όπως αποδεικνύεται κι από ερασιτεχνικό βίντεο, που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Δες την τελευταία ενημέρωση στην ανάρτησή μας εδώ: Μερικά στοιχεία για το ναζιστικό έγκλημα στο Σάρλοτσβιλ (φωτογραφίες + βίντεο)

Ένας νεκρός και 35 οι τραυματίες μετά από δολοφονική επίθεση με αυτοκίνητο σε ακτιβιστές που διαδήλωναν,  χθες στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια, ενώ είχαν προηγηθεί συμπλοκές μεταξύ μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της Κου-Κλουξ-Κλαν και άλλων ομάδων της αμερικανικής ακροδεξιάς. Ο δράστης συνελήφθη, η ταυτότητά του δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι τώρα, αλλά είναι φως-φανάρι πως πρόκειται για ακροδεξιό που έπεσε σκόπιμα πάνω στο πλήθος των διαδηλωτών με το όχημά του, όπως αποδεικνύεται κι από αυτό το ερασιτεχνικό βίντεο, που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

 

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής σε μια επεισοδιακή μέρα στο Σάρλοτσβιλ, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Κου-Κλουξ-Κλαν και άλλων ακροδεξιών, φασιστικών ομάδων, για να καταγγείλουν το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής να γκρεμίσει το άγαλμα ενός στρατηγού, που ήταν οπαδός της δουλείας. Ακτιβιστές και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων είχαν προγραμματίσει αντι-συγκέντρωση στο ίδιο μέρος.

Ένας νεκρός διαδηλωτής από δολοφονική επίθεση νεοναζί στις ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια της μέρας, υπήρξαν βίαιες συμπλοκές μεταξύ των νεοναζί και των διαδηλωτών κι οι αστυνομικές αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, φοβούμενες κλιμάκωση των επεισοδίων. Είναι πολύ χαρακτηριστικό, ωστόσο, ένα σημείο που αναπαράγεται στα ρεπορτάζ πολλών ιστοσελίδων:

Μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων εμφανίστηκαν με στρατιωτική περιβολή, κρατώντας ημιαυτόματες καραμπίνες. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Ένα σκηνικό, που είναι γνώριμο και σε εμάς στην Ελλάδα, από τις αγαστές σχέσεις των εγχώριων νεοναζί με την πλειοψηφία των αστυνομικών.

Η αντίδραση της κυβέρνησης δια στόματος Τραμπ ήταν μια γενική κι αφηρημένη καταδίκη “της τεράστιας επίδειξης μίσους, δογματισμού και βίας που προήλθε από διάφορες πλευρές“, που συμψηφίζει θύτες και θύματα. Το γιατί, το καταλαβαίνει κανείς εύκολα, παρακολουθώντας τον αρχηγό της ρατσιστικής ΚΚΚ να λέει: “παίρνουμε τη χώρα μας πίσω. Υλοποιούμε τις υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Για αυτό τον πιστέψαμε, για αυτό τον ψηφίσαμε…”

 

Αν όμως οι ευθύνες του Τραμπ είναι προφανείς, η στάση των Δημοκρατικών θυμίζει αυτή του  Πόντιου Πιλάτου, χωρίς να διαφέρει στην ουσία. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε συντετριμμένος από την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, ενώ ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Τέρι Μακόλιφ, είχε πει μεσοβδόμαδα, πως του φαίνονται απεχθείς οι ιδέες που θα εξέφραζαν το Σάββατο κάποιοι άνθρωποι, αλλά είναι δικαίωμά τους, εφόσον το κάνουν ειρηνικά! Λες και οι ρατσιστές, φασίστες νεοναζί έχουν δώσει ποτέ τέτοια δείγματα και δικαίωμα για αυταπάτες…

Ένας νεκρός διαδηλωτής από δολοφονική επίθεση νεοναζί στις ΗΠΑ

Η κατάσταση στο Σάρλοτσβιλ παραμένει έκρυθμη και ρευστή ως αυτήν την ώρα, κι οι εξελίξεις ενδέχεται να πάρουν απρόσμενες διαστάσεις. Η Κατιούσα αγρυπνεί στις επάλξεις…

Δες νεώτερα εδώ:
Μερικά στοιχεία για το ναζιστικό έγκλημα στο Σάρλοτσβιλ (φωτογραφίες + βίντεο)

και αυτό:
Μπάτσοι, Τι-βι, νεοναζί…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: