Μπάτσοι, Τι-βι, νεοναζί…

Όλα τα σφυριά της μαύρης αντίδρασης δουλεύουν συντονισμένα και βαράνε στην ίδια κατεύθυνση – Η περίπτωση του Σάρλοτσβιλ

Αν τυχόν κάποιοι διατηρούσαν αμφιβολίες για το χαρακτήρα του εγκλήματος και των νεοναζιστικών οργανώσεων που συγκεντρώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ, έρχονται οι Έλληνες νεοναζί της Χρυσής Αυγής να τις διαλύσουν εμφατικά. Όπως προκύπτει κι από την παρακάτω ανάρτηση είχαν στείλει μήνυμα αλληλεγγύης στο “Unite the Right” και τις ακροδεξιές οργανώσεις.

Αυτό πάντως ουδόλως εμπόδισε τα καθεστωτικά ΜΜΕ να κινηθούν στη συνήθη λογική των ίσων αποστάσεων, που είναι μια παραλλαγή της θεωρίας των δύο άκρων. Κάποια απέδωσαν το θάνατο της 32χρονης ακτιβίστριας στις βίαιες συγκρούσεις ακροδεξιών και αντιρατσιστών διαδηλωτών, περιγράφοντας τελείως παραπλανητικά τα πραγματικά γεγονότα. Ενώ άλλα ανέφεραν ξερά και τυπικά πως “σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής”, σα να ήταν κάποιο τροχαίο κι όχι σχεδιασμένη δολοφονία.

Χαρακτηριστική περίπτωση η “έγκυρη Καθημερινή”, που αναγκάστηκε να ανασκευάσει τον αρχικό της τίτλο και να αναδείξει σε πρώτο πλάνο τις βίαιες συγκεντρώσεις των ακροδεξιών και τις ευθύνες τους. Η αρχική δημοσίευση πάντως έκανε λόγο για ένα νεκρό από βίαιες συγκρούσεις ακροδεξιών και αντιρατσιστών. Είναι εμφανής η μεροληψία και το διαφορετικό κριτήριο του μέσου πχ σε σχέση με τα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα, όπου κάθε θάνατος αποδίδεται με συνοπτικές διαδικασίες στην κυβέρνηση Μαδούρο, προτού καν διασταυρωθεί η είδηση.

Όσο για τον τρίτο πυλώνα της αστικής δημοκρατίας, τα όργανα καταστολής, η χτεσινή αναφορά στις περιγραφές των ρεπορτάζ δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

Μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων εμφανίστηκαν με στρατιωτική περιβολή, κρατώντας ημιαυτόματες καραμπίνες. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Η πόλη του Σάρλοτσβιλ τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που ανοίγει το δρόμο για εκτεταμένη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν αυτό θα λειτουργήσει όντως ειρηνευτικά ή απλώς θα ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, δεδομένων των δεκάδων περιπτώσεων αστυνομικής αυθαιρεσίας και εν ψυχρώ εγκλημάτων κατά αθώων κι άοπλων πολιτών.

 

Δες ακόμα:

Μερικά στοιχεία για το ναζιστικό έγκλημα στο Σάρλοτσβιλ (φωτογραφίες + βίντεο)

και

Ένας νεκρός διαδηλωτής από δολοφονική επίθεση νεοναζί στις ΗΠΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: