Εξελίξεις στη δίκη ΧΑ: Νέα υπερασπιστική γραμμή Μίχου με αποστάσεις από Λαγό-Μιχαλολιάκο

Στροφή στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου Μίχου και νέα υπερασπιστική γραμμή προανήγγειλε στις15/4/2019, στην έναρξη της δικασίμου της δίκης της Χρυσής Αυγής ο νέος συνήγορος υπεράσπισης Στυλιανός Γρηγορίου. Είχε προηγηθεί η δήλωση του μέχρι τώρα δικηγόρου του Μίχου Ιωάννη Ζωγράφου, με την οποία παραιτήθηκε από την υπεράσπιση δηλώνοντας “διαφωνία με τη νέα υπερασπιστική γραμμή”. Παρών στο εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν και ο ίδιος ο Ν. Μίχος

Στροφή στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου Μίχου και νέα υπερασπιστική γραμμή προανήγγειλε στις 15/4/2019, στην έναρξη της δικασίμου της δίκης της Χρυσής Αυγής ο νέος συνήγορος υπεράσπισης Στυλιανός Γρηγορίου. Είχε προηγηθεί η δήλωση του μέχρι τώρα δικηγόρου του Μίχου Ιωάννη Ζωγράφου, με την οποία παραιτήθηκε από την υπεράσπιση δηλώνοντας “διαφωνία με τη νέα υπερασπιστική γραμμή”. Παρών στο εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν και ο ίδιος ο Ν. Μίχος (πλέον ανεξάρτητος βουλευτής Ευβοίας).

Παραθέτουμε την ροή του Golden Dawn Watch:

Συνήγορος υπεράσπισης Ζωγράφος παίρνει τον λόγο: Να σας διαβάσω τη δήλωση που θα σας καταθέσω: «η διάσταση απόψεων που εμφανίστηκε μεταξύ εμού και του εντολέως μου κλιμακώθηκε κατά το στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων… δεν δύναμαι να εκπροσωπήσω εντολείς που αρνούνται να συνεργαστούν… γι’ αυτούς τους λόγους δηλώνω παραίτηση». Έχω και μια εξουσιοδότηση.

Πρ: Και απ’ ό,τι βλέπω, ο κ Μίχος είναι παρών. [Διαβάζει και την εξουσιόδότηση] Και στη θέση της κας Σβερώνη στην υπεράσπιση του Π. Ηλιόπουλου ο κύριος Ζωγράφος. Στην υπεράσπιση του κ Μίχου έχουμε ακόμα την κα Παηπάη…

Μίχος: Δηλώνω ότι ανακαλώ.

Γρηγορίου: Ο κ. Μίχος διορίζει εμένα, Στυλιανό Γρηγορίου και Αικατερίνη Δημητρακοπούλου. Δεν έχω ετοιμάσει κάποια δήλωση αλλά πράγματι ο κ. Μίχος έχει ανεξαρτητοποιηθεί στη Βουλή από τη ΧΑ και αυτό αντανακλάται και στην υπερασπιστική του γραμμή, παράκληση επειδή εγώ ανέλαβα την Παρασκευή να έχω ενημέρωση της δικογραφίας και θα ήθελα μια μικρή προθεσμία ώστε να σας φέρω κάποια αναγνωστέα που υπολειπονται ή μια διακοπή ώστε να προλάβω να ενημερωθώ λαμβανομένου υπόψη ότι ο κ. Μίχος ειναι εκ των βασικών κατηγορουμένων και έχουμε μια σημαντική διαφοροποίηση.

Πρ: Τα ονόματα των προταθέντων τα ξέρετε;

Μίχος: Θα αλλάξουν τα ονόματα, θα σας φέρουμε τα ονόματα τις επόμενες μέρες.

Πρ: Σε ότι αφορά το χρόνο, δεν είναι ότι δεν είχε εκπροσώπηση έως τώρα και γνωση της δικογραφίας απλά προς εξυπηρέτηση δική σας, εν οψει ότι έχουμε αρκετούς μάρτυρες να σας δώσουμε μια βδομάδα, ας πουμε μετά το Πάσχα η πρώτη συνεδρίαση είναι 6η Μαίου, είναι αρκετός χρόνος.

Γρηγ: Είμαστε σε θέση τότε, και για τα αναγνωστέα, γιατί έχω κάποια κρίσιμα έγγραφα, θα είμαι έτοιμος για όλο το σκέλος, θα έχω και αυτοτελείς ισχυρισμούς, αναγνωστέα και μάρτυρες.

Στη συνέχεια της διαδικασίας, επεισόδιο προκλήθηκε ανάμεσα στους παρόντες συνηγόρους υπεράσπισης και τον συνήγορο Γρηγορίου κατά την εξέταση του μάρτυρα Τολιόπουλου από τον τελευταίο. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Κουκούτση Γ. Μιχαλόλιας επιτέθηκε λεκτικά στον κύριο Γρηγορίου την ώρα που ο τελευταίος έκανε ερωτήσεις σε μάρτυρα:

“Από που τα διάβασες αυτα; Από τον Ψαρρά; Το βιβλίο του Ψαρρά για τη δίκη της ΧΑ έχει εδώ στο έδρανό του ο συνήγορος, κυρία Πρόεδρε!”, φώναξε ο συνήγορος Μιχαλόλιας, καθώς οι ερωτήσεις του νέου υπερασπιστή Μίχου κατέτειναν στην κατάδειξη του ιδιαίτερου ρόλου του Λαγού στον Πειραιά και στην τήρηση της νομιμότητας από τον εντολέα του στη δική του περιοχή της Εύβοιας, καθώς και στον εθνικοσοσιαλισμό του κλειστού κύκλου γύρω από τον “Αρχηγό”.

Παραθέτουμε την ροή του Golden Dawn Watch:

Γρηγορ: Υπάρχει ένας γεωγραφικός εντοπισμός των επεισοδίων […] υπάρχουν διαφορετικά οργανωτικά επίπεδα μέσα στην οργάνωση; Ένας γεωγραφικός ακτιβισμός; Άλλες περιοχές;

Τολ: Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, η ΧΑ καταδικάζει κάθε πράξη βίας.

Πρ: Αυτό το έχετε πει 3 φορές στο τελευταίο 5λεπτο.

Τολ: Δεν έχω παρατηρήσει αυτά που είπε ο κύριος.

Πρ: Οι ερωτήσεις να είναι σαφείς, με άλλο τρόπο, όχι απαντήσεις με ναι και όχι.

Γρηγορ: Στη ΧΑ υπάρχουν διαφορετικά ιδεολογικά επίπεδα;

Τολ: Η ιδεολογία του κόμματος είναι εθνικιστική.

Γρηγορ: Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει μία τάση που να έχει εθνικοσοσιαλιστικά χαρακτηριστικά; […] Επειδή έχουμε δει σεμινάρια…

ΜιχΓ: [Ένταση] Επειδή εδώ βλέπω ότι διαβάζει το βιβλίο του κ. Ψαρρά!

Γρηγορ: Γιατί, απαγορεύεται;

ΜιχΓ: [Ένταση] Συνήγορος υπεράσπισης και να διαβάζει το βιβλίο του Ψαρρά, η δίκη της ΧΑ…
[Ένταση – κουδούνι]

Γρηγορ: Υπάρχει μια ιδεολογική τάση στη ΧΑ που πέρα από τα εθνικιστικά χαρακτηριστικά να έχει και άλλα χαρακτηριστικά;

Τολ: Είναι λαϊκός εθνικισμός η ιδεολογία του κόμματος.

Ο νέος συνήγορος του Μίχου δεσμεύτηκε να καταθέσει νέα “κρίσιμα για τη νέα υπερασπιστική γραμμή” έγγραφα και να εξετάσει μάρτυρες (άλλους από τους μέχρι σήμερα δηλωθέντες) κατά τη συνεδρίαση της 6η Μαϊου.

jailgoldendawn

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: