Διαγραφή χρεών στο Δήμο Σαλαμίνας για την επέτειο της ναυμαχίας ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

Αναρωτιόμαστε αν στην τοπική κοινότητα Θερμοπυλών θα προσφερθεί από την κυβέρνηση πετρέλαιο θέρμανσης ή στο Δήμο Μαραθώνα ομπρέλες γύρω από τη λίμνη. 

Θυμάστε τότε που ο Πάνος Καμμένος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε υποναύαρχο μετά θάνατον τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα; Η τόνωση του εθνικού φρονήματος με αφορμή ιστορικά πρόσωπα και επετείους προφανώς δεν αποτελεί μονοπώλιο της πρώην συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αλλά επειδή ο πήχης της γραφικότητας είχε ήδη μπει πολύ ψηλά από τον Καμμένο, η ΝΔ και ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έπρεπε να σκεφτούν κάτι ακόμα εντυπωσιακότερο. Η αλήθεια είναι πως συγκυρία για τέτοιου είδους πατριωτικά χάπενινγκ είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την παρούσα κυβέρνηση, αφού η θητεία της συμπίπτει τόσο στρόγγυλη επέτειο από το 1821, όσο και από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Έτσι λοιπόν, ο υπουργός, ανακοίνωσε σε ομιλία του ότι ο Δήμος Σαλαμίνας απαλλάσσεται από τη “μνημονιακή επιτήρηση”(!), κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είναι περισσότερες οι φορές που έχει ανακοινωθεί η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια από τις επανιδρύσεις του Μέρα25. Φαίνεται ότι η ΝΔ αποφάσισε να μας απελευθερώσει από τα δεσμά δήμο το δήμο και μπράβο της. Η απαλλαγή αυτή συνίσταται στη διαγραφή χρέους 2,4 δις του Δήμου Σαλαμίνας προς την ΕΥΔΑΠ. Προσπαθώντας να μετριάσει τη γελοιότητα της περίστασης, ο Θεοδωρικάκος έσπευσε να προσθέσει πως πρόκειται για μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου 40 εκ. ευρώ που αφορά και άλλους δήμους, η ουσία ωστόσο μένει, ότι δηλαδή τα τεράστια προβλήματα υπερχρέωσης των δήμων, που σχετίζονται τόσο με την ασφυξία στην κρατική χρηματοδότηση, όσο και με το γενικότερο προσανατολισμό τους υπέρ των ιδιωτών και γενικότερα της “ανταγωνιστικότητας” αντιμετωπίζονται με λογικές “ευεργετισμού”. Μια λογική που ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την παρουσία της αστικής φιλανθρωπίας, που ενσαρκώνει η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία ανάμεσα σε πλειάδα ρόλων ηγείται και της Τιμητικής Κοσμητείας του φορέα “Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020”, και ανακοίνωσε μια σειρά δράσεων, που, θα καλυφθούν “με δικά της έξοδα”, όπως σπεύδει να πανηγυρίσουν τα αστικά ΜΜΕ, λες και τα χρήματα αυτά έπεσαν από τον αέρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτσι δημιουργείται ένα προηγούμενο που σίγουρα θα ήθελαν να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, όπου συνέβησαν γεγονότα εξαιρετικής σημασίας. Αναρωτιόμαστε δηλαδή αν στην τοπική κοινότητα Θερμοπυλών θα προσφερθεί από την κυβέρνηση πετρέλαιο θέρμανσης ή στο Δήμο Μαραθώνα ομπρέλες γύρω από τη λίμνη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: