666+1 – Νικάμε αδέρφια, περάσαμε και τον Αντίχριστο

Αν είχαν χιούμορ, μπορεί να το έβαζαν στο στοίχημα, για να χτυπήσουν την οικονομική κρίση: Βρείτε και κερδίστε πού θα κάτσει η μπίλια, πόσα κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα.

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν όλοι σχεδόν, μόλις είδαν την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 667 κρούσματα; Ότι θα ήταν πιθανότατα 666, να τ’αφήσω; Αλλά σκέφτηκαν, άστο καλύτερα, βάλε άλλο ένα, να γλιτώσουμε τον αφορισμό. Δεν είναι ώρα εξάλλου να μπλέξουν κι άλλο με την εκκλησία που είναι κράτος εν κράτει.

Ο Σερβίων Κοζάνης Παύλος τους το ‘πε καθαρά: Αν δεν έχουν οι γιατροί τη λύση, να την ψάξουμε στο θεό, κι έχουν ωριμάσει οι μεσαιωνικές συνθήκες για να κάνουμε λιτανείες και να μας λυπηθεί ο δημιουργός μας, που τα πάντα εν σοφία εποίησε, ακόμα και τον Covid-19 για να μας δοκιμάσει.

Έτσι κι αλλιώς, αυτή είναι και η πολιτική της κυβέρνησης, απλά δεν μπορεί να βγει και να το πει ανοιχτά. Έχει αφήσει τον κόσμο στο έλεος του θεού κι είναι διατεθειμένη να κάνει ιώβεια υπομονή, μην κάνοντας τίποτε ουσιαστικό για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και το κύμα που πλακώνει τη χώρα του νέου Μωυσή σαν τσουνάμι.

Για την ακρίβεια, πιο πιθανό είναι να πάρουν οι κρατούντες απόφαση να διοργανώσουν λιτανείες – ή έστω τηλελιτανείες – παρά να κάνουν κάτι για το ΕΣΥ, τα ΜΜΜ και τους μαζικούς χώρους δουλειάς, που γίνονται χώροι μαζικής διάδοσης του ιού.

Αν είχαν χιούμορ, μπορεί να το έβαζαν στο στοίχημα, για να χτυπήσουν την οικονομική κρίση: Βρείτε και κερδίστε πού θα κάτσει η μπίλια, πόσα κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα. Αλλά το πρόβλημα είναι, πως κανείς δε θα τους πίστευε πως δε στήνουν το αποτέλεσμα και τον τελικό αριθμό κρουσμάτων. Καραντίνα ημίχρονο, Ανοσία αγέλης τελικό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: