United States Balkans

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ – Follow the money, που λένε και οι Αμερικάνοι. Ζήτω η USB Βαλκανική made in ΝΤΑΒΟΣ. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το σήμα του ΝΑΤΟ μοιάζει με γεωγραφική πυξίδα , άσχετα αν επέλεξε την ισχυροποίηση του… Βορρά , απ’ όταν βαφτίστηκε βορειοατλαντική συμμαχία, δηλαδή Βορράς μετά ολίγης Δύσεως . Για όποιον λοιπόν ενδιαφέρεται πραγματικά για τα βαφτίσια προσανατολισμού, αξίζουν κανά δυο “μικρές” πληροφορίες , που δείχνουν τι μοντελάκι ακριβώς είναι οι Πρέσπες στο γεωστρατηγικό μπλέντερ μετάλλαξης των συνόρων  της Βαλκανικής. Με βαρύγδουπα ψευτοϊδεολογικά καρυκεύματα ή πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία μετατρέπεται τώρα σε USB! Όχι στικάκι, αλλά UNITED STATES BALKANS.

Αυτές τις μέρες παίζεται κυριολεκτικά στα αιματηρά ζάρια η “ενοποίηση” του νότιου και βόρειου τμήματος της Μητρόβιτσα στο Κόσοβο (Kosovska Mitrovitca) σε μια πολυεθνική πόλη όπου ζουν Βόσνιοι, Αλβανοί, Ρομά, Γκορανοί, Τούρκοι, Αιγύπτιοι, και άλλοι, εκτός των Σέρβων που έχουν δεχτεί πάνω από χίλιες επιθέσεις στην κύρια γέφυρα της πόλης από το 1999. Οι Κοσοβάροι του Θάτσι λένε ότι η ενοποίηση είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία. Οι Σέρβοι του Ράκιτς λένε πως δεν θα την επιτρέψουν ποτέ γιατί είναι καλυμμένη εθνοκάθαρση Σέρβων, όσων επέζησαν από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς του ’99.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Στόλντεμπεργκ, αυτές τις μέρες δήλωσε ότι προωθεί και βοσνιακές Πρέσπες γιατί ” η συμμαχία θα επιτρέψει την ενοποίηση της Σερβίας και της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας (RS) αν το Βελιγράδι προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ!

Το Κόσοβο έχει επιβάλλει φόρο 100% στα προϊόντα που προέρχονται από τη  Σερβία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη με τον πρωθυπουργό Χαραντινάι να δηλώνει ότι ” θα παραμείνει σε ισχύ παρά την πρόταση και των Αμερικανων να τον μειώσουμε αν δεν πετύχουμε συνολική συμφωνία για την αναγνώριση του Κοσόβου”.

Ο πρόεδρος της Σερβίας δηλώνει ότι έχει να μάθει κάτι από την Μέρκελ καθώς η Γερμανία είναι ενάντια στους δασμούς και τους φόρους. Εδώ γελάνε  για τους φόρους!! . Το γέλιο βέβαια κόβεται αν γνωρίζει κανείς ότι σε 11 μήνες του 2018 οι σερβογερμανικές εμπορικές συναλλαγές ξεπέρασαν τα 4,5 δις ευρώ , ήτοι το 13 % του εξωτερικου εμπορίου της Σερβίας.

Οι σερβοκοσοβάρικες Πρέσπες παίχτηκαν και στο Νταβός , όπου ως γνωστόν η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση περνάει και από τον Σόρος

.
Το Μαυροβούνιο, ήδη μέλος του ΝΑΤΟ πανηγυρίζει για την επικείμενη ένταξη σ’αυτό της νεοφώτιστης Βόρειας Μακεδονίας. Η κορυφαία όμως επεξηγηματική δήλωση για τη μετατροπή της δυτικής βαλκανικής σε USΒ έρχεται από τον κ. Βέσελι, πρόεδρο του κοινοβουλίου του Κοσόβου σε συνέντευξη του ( Α2 CNN ALBANIA). “Διαβεβαιώνω τους πολίτες του Κοσόβου ότι δε θα υπάρξει καμία κίνηση από το κράτος μας που θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις μας με τους στρατηγικούς εταίρους μας, τις ΗΠΑ. Βρισκόμαστε σε μόνιμη εταιρική σχέση και συντονισμό. Όλη η πολιτική μου ζωή ειναι οικοδομημενη σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ” !!!
Έχει όμως κι άλλο πυροτέχνημα πρεσπικού προσανατολισμού. Ο Κοσοβάρος πρόεδρος Θάτσι μέσω τουίτερ προσκάλεσε τον αυτοανακηρυχθέντα πραξικοπηματικά νέο πρόεδρο της Βενεζουέλας Guaido να επισκεφθει το Κόσοβο …. γιατί αναγνωρίζει αυτήν την “πολιτική μετάβαση”, όπως έπραξαν και οι σύμμαχοι του με βάση τις … κοινές τους αξίες.

Στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ που λέγεται Νταβός λοιπόν γεννιούνται και Πρέσπες και πρεσπάκια, και συμφωνίες και πραξικοπηματάκια, και σοροί λαών και προσανατολισμών κατά τον κ. Ζάεφ, που επί τόπου δήλωσε πότε ακριβώς έγινε η Ελλάδα μεντεσές. Δήλωσε μετά τη συνάντηση του με το Σόρος, φέτος, “πριν από ένα χρόνο εδώ στο Νταβός είχαμε την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας  Τσίπρα για ένα καλύτερο μέλλον  για τη χώρα μας” …
Follow the money, που λένε και οι Αμερικάνοι. Ζήτω η USB Βαλκανική made in ΝΤΑΒΟΣ.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: