7 πράγματα που μάθαμε από το Athens Pride

Το Athens Pride είναι δημιούργημα μιας Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και των χορηγών της. Την ξεφτίλα που πέτυχε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την επωμίζονται οι ομοφυλόφιλοι, αλλά αποκλειστικά οι δημιουργοί του.

Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη διαδήλωση με τίτλο Athens Pride την οποία διοργάνωσε η ομώνυμη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Από αυτή την προοδευτική αγωνιστική επιτυχία λοιπόν, μπορούμε να αντλήσουμε μερικά συμπεράσματα για την οργάνωση των αγώνων του εργατικού κινήματος. Να πάρουμε το “know how” βρε αδερφέ. Για να μην μακρηγορώ ας περάσουμε γρήγορα στα διδάγματα.

1. Ένας καλός τρόπος να οργανώνει κανείς προοδευτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μέσω Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών, που βασίζονται στην εθελοντική εργασία, αλλά δέχονται και χρηματοδότηση από χορηγούς ώστε να τους δώσει προοδευτικό προφίλ. Έτσι μπορεί μετά το πέρας την κινητοποίησης να μας μείνει και κανένα χαρτζιλίκι.

2. Στην διαδήλωση που διοργανώνεις είναι καλό να φέρεις και εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες που προσδίδουν κύρος στο όλο εγχείρημα. Αν τα χέρια τους είναι ακόμα βαμμένα στο αίμα των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν σφάξει στον βωμό των “προαπαιτούμενων” μέσω τροπολογιών σε νομοσχέδιο για την αλιεία, ακόμα καλύτερα.

7 πράγματα που μάθαμε από το Athens Pride

3. Σε κάθε αγωνιστική προοδευτική κινητοποίηση είναι επιθυμητό, ίσως και ουσιώδες να συμμετέχουν συστρατευόμενες οι δυνάμεις καταστολής της χώρας. Ακόμα περισσότερο όταν αυτές οι δυνάμεις καταστολής είναι ξακουστές για ταν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

7 πράγματα που μάθαμε από το Athens Pride

4. Δεν νοείται η οργάνωση διαδήλωσης χωρίς τουλάχιστον τόσες χορηγίες από πολυεθνικές, μέσα ενημέρωσης και πρεσβείες χωρών. Το περπάτημα ως γνωστόν είναι ακριβή υπόθεση.

7 πράγματα που μάθαμε από το Athens Pride

5. Είναι καλό δε, ανάμεσα στους χορηγούς μιας διαδήλωσης, για λόγους πολυσυλλεκτικότητας να υπάρχουν και χορηγοί που υποστηρίζουν έμπρακτα συμφέροντα εχθρικά προς τον στόχο της διαδήλωσης. Ας πούμε σε μία διαδήλωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι καλό να είναι χορηγοί η Αμερικανική Πρεσβεία και η Καναδική Πρεσβεία, που είναι δύο από τους πιο σημαντικούς προμηθευτές όπλων του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, η οποία όπως όλοι γνωρίζουμε τιμωρεί την ομοφυλοφιλία με θάνατο.

6. Πρέπει να ξεπεραστεί η ιδέα ότι είναι κακό το να προσδένεσαι πολιτικά στο άρμα μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που έχουν αιματοκυλίσει τον πλανήτη (στην περίπτωση των ΗΠΑ, και την Ελλάδα). Είναι θεμιτό να μάχεσαι για την κοινωνική πρόοδο, υπό την αιγίδα των μεγαλύτερων “κρεατομηχανών” του κόσμου.

7. Τέλος οι κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να είναι όσο γίνεται λιγότερο ταξικά προσανατολισμένες, γιατί ως γνωστόν το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος, είναι το ίδιο δύσκολο όταν είναι άνεργος ή εργάτης, με το αν ήταν κεφαλαιοκράτης.

Υ.Γ. Πριν ακούσουμε κάποια μαλακία, να ξεκαθαρίσουμε ότι το Athens Pride είναι δημιούργημα μιας Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και των χορηγών της. Την ξεφτίλα που πέτυχε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την επωμίζονται οι ομοφυλόφιλοι, αλλά αποκλειστικά οι δημιουργοί του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: