100 χρόνια από τον Κόκκινο Οχτώβρη

Μια πολύ προσεγμένη κι αξιοπρόσεκτη δουλειά, ένα ντοκιμαντέρ των ΤΟ Βόρειου Τομέα της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ για την επέτειο της μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης, την πορεία προς το 1917, την επανάσταση, την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας του μέλλοντος, και το μέλλον που δεν ανήκει στο σάπιο κόσμο της εκμετάλλευσης.

Παρουσίαση μιας πολύ προσεγμένης και αξιοπρόσεκτης δουλειάς, ενός ντοκιμαντέρ των ΤΟ Βόρειου Τομέα της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ για την επέτειο της μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης, την πορεία προς το 1917, την επανάσταση, την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας του μέλλοντος, και το μέλλον που δεν ανήκει στο σάπιο κόσμο της εκμετάλλευσης.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Εξετάζει την πορεία προς το 1917 (βασισμένο στο βιβλιαράκι “η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη Νίκη”, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την επαναστατική κατάσταση στη Ρωσία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την επικράτηση της επανάστασης και των μπολσεβίκων, τα επιτεύγματα των Σοβιετικών και της σοσιαλιστικής κοινωνίας, που χάραξαν το δρόμο, φωτίζοντας την προοπτική στο σήμερα.

Το ντοκιμαντέρ “100 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση” περιέχει πολλά σπάνια, ιστορικά πλάνα, πχ από τον Παγκόσμιο Πόλεμο και τις μέρες της Επανάστασης στη Ρωσία, από την είσοδο του θριαμβευτή Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο και το Ράιχσταγκ, κτλ. Περιέχει πολλά ζουμερά “τσιτάτα” κλασικών (και η φωνή του Λένιν στα πρώτα δευτερόλεπτα -αν είναι όντως η δική του) και χαρακτηριστικούς στίχους ποιητών. Έχει πολύ ενδιαφέροντα πλάνα από το Λομονόσοφ, το Μνημείο των Κατακτητών του Διαστήματος, την τελευταία παρέλαση στην επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης. Και κλείνει με μια πολύ ωραία και συγκινητική διασκευή.

Με δυο λόγια, είναι μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια και μια πολύ ενδιαφέρουσα, συνοπτική παρουσίαση των πιο σημαντικών γεγονότων και στοιχείων, που δεν απευθύνεται μόνο στους μυημένους, αλλά στο ευρύ κοινό, αλλά δε θα φανεί ενδιαφέρουσα μόνο στους αρχάριους.

Δείτε εδώ όλες τις αναρτήσεις του Αφιερώματος της Κατιούσα στην Οχτωβριανή Επανάσταση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: